blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpo Readytex: Xavier Robles de Medina

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 

Xavier Robles de Medina

Pursuit of perfection, olie op linnen, 2011 – Dit werk is gebaseerd op een korte poëzietekst met dezelfde titel die ik heb geschreven. In dit verhaal raakt het hoofdpersonage zo geobsedeerd door het idee van ‘perfectie’ dat hij zijn uiterlijk begint te veranderen om op een mannequin te lijken.

Zelfportret, olie en acryl op papier, 2017 – Bij dit werk was er een specifieke tijdslimiet van vijf uur. Het conflict dat ontstaat is dat je onmogelijk een ideaal beeld of ‘perfectie’ kunt neerzetten binnen de gelimiteerde tijdsduur.

Het samenspel tussen deze twee werken is bedoeld als vraag naar de toeschouwer, wat wordt beschouwd als perfectie of ideaal, en in het streven naar zo een ideaal, is er misschien een offer of compromis die we kunnen herkennen in onze alledaagse worstelingen?

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter