blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpo Readytex: Sunil Puljhun

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 


Sunil Puljhun
Untitled, mixed media op canvas, 2008 – Mijn zwart-witte werken met thema’s betreffende de donkere kant van de mens en de kwetsbaarheid van kinderen, ontstonden deels vanwege mijn vriendschap met Kurt Nahar. Vooral na mijn deelname aan Paramaribo Span ben ik die stijl verder gaan ontwikkelen.
Compositie 1, acryl op papier, 2018 – In dit werk ga ik in principe terug naar mijn werken van tijdens en vlak na mijn studieperiode. Piet Mondriaan was een grote inspiratiebron. Ik gebruik hier geometrische vormen om tot een compositie te komen.
Hoewel ik de stijl van het nieuwe werk dat ik hier laat zien, al eerder gebruikte, heb ik het weer opgepakt omdat ik het in de toekomst verder wil uitwerken in 3D werkstukken. Het zwart-witte werk maakt ook nog steeds deel uit van mijn handschrift. Het belangrijkste voor mij is, dat ik als kunstenaar vrij kan blijven creëren.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter