blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpo Readytex: Sri Irodikromo

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

Sri Irodikromo
Gambyong, ets, 1997 – 21 jaar geleden was ik nog zoekende, ik wist nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Ik maakte op de Vrije Kunstacademie in Den Haag kennis met druktechnieken. Daar heb ik me vooral in etsen uitgeleefd. In dit werk is de klassieke Javaanse dans Gambyong uitgebeeld. Dit vanwege mijn liefde voor folklore, klederdracht, dans en cultuur.
Maraka, mixed media op canvas, 2018 – In mijn werk staan vooral vrouwen en culturele tekens en symbolen centraal. In dit werk is een inheemse vrouw met een ‘maraka’ in haar hand uitgebeeld, omringd door diverse inheemse symbolen.
Mijn werk heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld, vooral in mijn stijl en techniek. Ik maak nu voornamelijk schilderijen en batik werkstukken die ik combineer met borduurwerk en andere technieken. Belangrijk zijn nu vooral typische kenmerken, symbolen en tekens van verschillende culturen in Suriname.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter