blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileum: 10 jaar Dutch Caribbean Book Club

Zaterdag 12 november vieren we het 10-jarig jubileum van Dutch Caribbean Book Club. Deze dag staat in het teken van ‘Caraïbische literatuur binnen het Koninkrijk’.

Michiel van Kempen op 22 oktober 2022, lezing bij Zutphen Literair.
Foto © Jannetta Bos

Prof. Dr M.H.G. (Michiel) van Kempen is keynote spreker op deze dag. Van Kempen is bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef een literatuurgeschiedenis van Suriname en stelde bloemlezingen samen, zoals met Wim Rutgers Noordoostpassanten; 400 jaar Nederlandse verhaalkunst over Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij schreef romans, verhalenbundels en poëzie. Zijn laatste boeken zijn de dichtbundel Het eiland (2020), de opstellen Het andere postkoloniale oog (2020), de bloemlezing uit het werk van Jit Narain, Een mensenkind in niemandsland (2021),  de herwerkte biografie van Albert Helman Pionier en rebel (2022), een onderwijseditie van Anton de Koms Wij slaven van Suriname (2022; met Henna Goudzand),  het Album van de Caraïbische poëzie (2022, red. met Bert Paasman) en Dat wij zongen (2022, red. met Julien Ignacio en Raoul de Jong).

Rienaysa Lamp-Antonia

Rienaysa Lamp-Antonia debuteert met haar gedichtenbundel Un Man Yen. De gedichten zijn geïnspireerd door fragmenten uit het dagelijks leven en bevatten verschillende Antilliaanse spreekwoorden en gezegden in de Antilliaanse cultuur. Rienaysa Lamp- Antonia is geboren en getogen op Curaçao. Zij is een talentvolle vrouw met een grote passie voor haar moedertaal Papiaments, poëzie schrijven en voordragen, muziek en cultuur. In haar dagelijks leven is zij een “social worker” die hard werkt om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Zij is bestuurslid van Levende Talen Papiaments en heeft daar één missie: het Papiaments, door middel van educatie, cultuur en creativiteit bekend en toegankelijk maken voor iedereen die geïnteresseerd is in de taal.

Er is poëzievoordracht uit het Album van de Caraïbische poëzie en Yawalú verzorgt de muzikale omlijsting. 

Programma en aanmelden
Wanneer: zaterdag 12 november 2022
Start: 13:30 uur | 13:00 uur (inloop)
Toegang: € 17,50
Aanmelden/ticketverkoop: via onderstaande link op Eventbrite
https://www.eventbrite.nl/e/jubileumviering-dutch-caribbean-book-club-tickets-442014606587

Met hartelijke groet,

Magda Lacroes-Felesita B ICT
Voorzitter/Initiator Dutch Caribbean Book Club
M: +31 (0)6 10 62 29 86
E: dutchcaribbeanbookclub@gmail.com
W: www.dutchcaribbeanbookclub.wordpress.com
T: twitter.com/@DCBC3
YouTube Dutch Caribbean Book Club


Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter