blog | werkgroep caraïbische letteren

Journalist Van Maele: ‘Uitlatingen Cheung rare actie’

door Shanavon Gefferie

Paramaribo – “Ik vind het een beetje een rare actie van haar.” Zo reageert freelance journalist Pieter Van Maele op uitlatingen van NDP-parlementariër Noreen Cheung over het interview dat hij van haar afnam voor maandblad Parbode. Cheung uitte haar misnoegen maandag in de DNA tijdens de begrotingsbehandeling. Ze maakte Van Maele uit voor ‘riooljournalist’.  

Het verbaast hem dat Cheung stelde niet blij te zijn met de wijze waarop het artikel is geschreven, maar inhoudelijk niet kon aangeven wat er fout aan was. “We kunnen ook niks rectificeren. Alles is geschreven zoals zij het heeft gezegd. Ik denk dat ze zich daarom zo heeft uitgelaten”, zegt Van Maele. “Als er echt leugens in het artikel zaten, had ze meteen een rechtszaak gespannen.” Van Maele zou dat laatste overigens goed vinden. “Dan kunnen we aangeven dat niks in het artikel verkeerd is geschreven.” Hij hoopt dat ze doorgaat, zodat Parbode haar bewijzen kan tonen. “Ik denk dat haar collega’s kwaad op haar zijn en zij zo een zondebok probeert te zoeken”, aldus Van Maele.  

Op 1 april liet Cheung op haar Facebook-pagina weten dat ze zeer ontstemd was over het artikel. “Het verdraaien van mijn woorden, onjuiste weergave en het met opzet in een ander context plaatsen is een criminele daad van een zekere journalist van Parbode! Mensen volgen jullie mij strak komende dagen, want dit laat ik niet zo!” aldus een passage op haar Facebook-pagina.  

Parbode heeft woensdag via de media een ‘open brief’ aan Cheung gericht. Zij wordt verzocht “publiekelijk de gedane ernstige beschuldigingen terug te nemen” en zich “in de toekomst te onthouden van het uiten van valse lasterpraatjes jegens Parbode en haar redactiemedewerkers”. De originele audio van het complete interview is op de redactie van Parbode ter beschikking van alle media en andere belangstellenden. Cheung wenst niet te reageren hierop, omdat zij alles via de procureur-generaal wil laten lopen.    

[uit de Ware Tijd, 07/05/2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter