blog | werkgroep caraïbische letteren

Stichting Julius Leeft!, John Leerdam en De Balie presenteren Snorder; een late night theatersoap in zes delen over een illegaal taxibedrijf Première zaterdag 29 november 2014, De Balie Amsterdam

Op zaterdag 29 november vindt de première plaats van de eerste aflevering van de late night theatersoap Snorder. In Snorderzien we het reilen en zeilen van een illegaal taxibedrijf in Amsterdam Zuidoost en wordt de vraag gesteld of je in het Nederland van 2014 nog hosselend kan overleven.

Dit maandelijkse theaterspektakel in zes afleveringen wordt iedere laatste zaterdag van de maand in De Balie opgevoerd. In elke aflevering geeft een Bekende Nederlander acte de présence als gastacteur; zo is Humberto Tan in aflevering 5 te zien.

De premièreaflevering gaat over Zwarte Sinterklaas.

 

Over Snorder
Kun je in het Nederland van 2014 nog hosselend overleven? Snorder is een theatersoap over de gezellige gekte bij het illegale taxibedrijf in Amsterdam Zuidoost waarvan Diana en Charles aan het hoofd staan. Snorder gaat over zakendoen, romantiek, politiek en generatieverschillen.

Bedenker John Leerdam: ‘In Zuidoost rijden weinig taxi’s, maar de behoefte aan vervoer is er niet minder om. Zo is er een circuit van illegale taxi’s ontstaan. De snordercultuur is een mooie kapstok om de verhalen van alle verschillende culturen die in Zuidoost bestaan aan op te hangen. Het zijn verhalen die we niet of nauwelijks terugzien in het theater en op televisie. In Snorder wordt dit op een theatrale en grappige manier aangekaart. Dat levert veel grappige scènes op, maar het publiek wordt ook aan het denken gezet.’

Snorder maakte van 1999 tot 2003 al eerder furore op de Parade en in het Cosmic Theater en was de jaarlijkse uitsmijter van festival Hollandse Nieuwe. De theatersoap was de eerste in zijn soort die erin slaagde om cultureel diverse stereotypen realistisch neer te zetten in combinatie met een flinke dosis humor.

Vaste acteurs (o.v.b.): Manoushka Zeegelaar Breeveld, Helen Kamperveen, Maikel van Hetten, Farida van den Stoom, Sergio IJssel, Paulette Smit, Vastert van Aardenne en anderen.
Gastacteurs (o.v.b.): Humberto Tan, Howard Komproe, Guilly Koster, Bo Bojoh, Roger Goudsmit en anderen.
Tekst: Jenny Mijnhijmer
Tekstbijdrage: Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Robert
Vuijsje

Speeldata Snorder, aanvang 23.00 uur, na afloop De Balie Draait
Aflevering 1 – za 29 nov 2014 (première)
Aflevering 2 – za 27 dec 2014
Aflevering 3 – za 24 jan 2015
Aflevering 4 – za 21 feb 2015
Aflevering 5 – za 28 mrt 2015
Aflevering 6 – za 25 apr 2015

Kaartprijs per aflevering: € 15,00 (normaal) / € 12,50 (korting met CJP, Student, Stadspas). Zie voor de voorwaarden en het bestellen van kaarten:www.debalie.nl

Snorder is een coproductie van Stichting Julius Leeft! en De Balie en wordt ondersteund door het Bijlmer Parktheater.

on 28.11.2014 at 20:06
Tags: / /

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter