blog | werkgroep caraïbische letteren

Johan Ferrier Lezing 2018

Op donderdagavond 24 mei aanstaande, om 20:00 uur vindt de Johan Ferrier Lezing 2018 plaats. Zij wordt gegeven door Sheila Sitalsingh.

 

De lezing heeft als doel het gedachtegoed van Johan H.E. Ferrier, de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, levend te houden. Met de lezing wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor Suriname en wordt tevens bekendheid gegeven aan het werk van de stichting Johan Ferrier Fonds. We zijn bijzonder trots en vereerd dat Sheila Sitalsing onze uitnodiging om de lezing 2018 te verzorgen, heeft aangenomen! Als columniste van zowel de Volkskrant als Buitenhof en met haar karakteristieke scherpzinnigheid en gevoel voor humor, zet Sheila Sitalsing mensen aan het denken en aan het praten. Het belooft dus weer een bijzondere Johan Ferrier lezing te worden, waarbij de actualiteit van Suriname, -grote onzekerheid over het heden en de toekomst als gevolg van de diepe economische crisis en maatschappelijke onrust-, aan de orde komt evenals de veelzijdigheid van de relatie tussen Suriname en Nederland.
Uiteraard is er muziek en zal er tijd zijn om bij te praten onder het genot van Surinaamse versnaperingen.

De Johan Ferrier lezing is ingesteld in 1995, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Suriname. Na een aantal lezingen in zowel Suriname als Nederland werd in 2014 de lezing voortgezet met het thema ‘Joan Ferrier in gedachten’. De lezing werd georganiseerd door het Johan Ferrier Fonds, de stichting die Joan Ferrier (†2014) in 2009 had opgericht. De stichting heeft het doel maatschappijontwikkeling in Suriname te bevorderen door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur.

De locatie is de Koningskerk, Van ‘t Hofflaan 20, Amsterdam-Watergraafsmeer
Wij nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter