blog | werkgroep caraïbische letteren

Johan Ferrier Fonds

[Bericht van het Johan Ferrier Fonds]

December 2018

Lieve Donateurs en Vrienden,

Als bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds kijken we dankbaar terug op een veelbewogen jaar.

Veelbewogen, al was het alleen al vanwege de prachtige Johan Ferrier Lezing die op 24 mei jl. in een volle Koningskerk in Amsterdam door niemand minder dan Sheila Sitalsing uitgesproken werd. Haar speech was prikkelend en humoristisch, zoals we dat van haar gewend zijn, maar dat verhulde de ernst van haar boodschap niet: Suriname heeft behoefte aan kritische burgers.

 

Door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur willen we concreet bijdragen aan dat kritische denkvermogen. Dat is immers wat onze naamgever, Johan Ferrier, voortdurende benadrukte: het belang van zelfstandig denkende, kritische burgers die zelf de regie over hun leven voeren, vertrouwend op eigen kennis en kunde.

Op onze website kunt u zien en lezen op welke manier we deze concrete bijdragen hebben kunnen leveren, in totaal – sinds 2011 – aan 15 projecten.

Zoals bijvoorbeeld “Lesi na Sabi”, waarbij lezen, op allerlei creatieve manieren gestimuleerd en bevorderd wordt en waarbij ouders nadrukkelijk betrokken worden. Of door het mogelijk maken dat voor kinderen met dyslexie de nodige didactische materialen konden worden aangeschaft.

U ziet het, als kleine organisatie die volledig op vrijwilligers draait, lukt het ons steeds beter door een gerichte inzet een concrete bijdrage te leveren en daadwerkelijk het verschil te maken. We zien het positieve effect van de projecten die wij steunen: kleinschalig, maar doordringend tot diep in de haarvaten van de Surinaamse samenleving.

 

Denise Jannah. Foto © Nataly Linzey/Werkgroep Caraibische Letteren

Tijdens de Johan Ferrier Lezing dit jaar werd door Denise Jannah, onder begeleiding van Robbie Alberga en Ronald Snijders het lied “Gi Mi da Son” ten gehore gebracht. Dat lied is speciaal voor het Johan Ferrier Fonds geschreven door Margo Morrison. We zijn haar daar zeer erkentelijk voor.

Gi mi da son, geef mij de zon, dat is wat we als Johan Ferrier Fonds willen doen. En meer dan dat: het gaat om het ondersteunen van een nieuwe generatie, die op kan groeien tot kritische, zelfstandig denkende mensen.

Dat gun je ieder land en dat gun je Suriname, zeker nu.

Volgend jaar, 2019, is een bijzonder jaar, ons jubileum jaar. We bestaan dan tien jaar!

Het is onze ambitie door te gaan met onze kleinschalige, effectieve werk in Suriname en dat liefst op grotere schaal, zodat we meer projecten en dus meer mensen kunnen bereiken. De vraag naar juist dit soort steun groeit in Suriname enorm.

Wij kunnen dit niet zonder uw betrokkenheid en steun.

We zien dan ook uit naar de voortzetting van onze contacten in 2019 en hopen ook in ons jubileum jaar te mogen vertrouwen op jullie betrokkenheid en steun!

Zoals u weet kunt u uw zeer gewaardeerde en wel te besteden financiële bijdrage heel eenvoudig doen, via iDeal op onze website.

Daarnaast bestaat natuurlijk altijd – en zeker in deze Kersttijd- de mogelijkheid bij te dragen via NL11RABO0153158492, tnv Stichting Johan Ferrier Fonds

Van harte wensen wij u,

Een vredevolle Kerst en maak ook in 2019 van iedere dag een mooie dag!

Het bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds,

Kathleen Ferrier, voorzitter

Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter

Stan Verrest, penningmeester

Ingelise de Jongste, secretaris

Michel Mulder, lid

Jan Timmermans, lid

Hebe Verrest, projectadviseur

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter