blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Jeangu Macrooy, een talent gekoesterd door familie

Deelnemer Songfestival De reis die Jeangu Macrooy aflegde naar het Eurovisie Songfestival begon op achtjarige leeftijd op een Surinaamse verjaardag.

Jeangu Macrooy bij zijn optreden op de Letterendag van de Werkgroep Caraïbische Letteren, 9 november 2019. Foto © Jet Budelman/Werkgroep Caraïbische Letteren

door Nina Jurna

Op zijn achtste beklom Jeangu Macrooy samen met zijn tweelingbroertje Xillan het podium tijdens een verjaardagsfeestje. Zijn tante was jarig en er speelde een Surinaams bandje. Plotseling nam de tweeling de microfoon over en begonnen ze het nummer ‘Hero’ van Enrique Iglesias te zingen. „Vanaf dat moment zei Jeangu steeds: ‘Mama, dit is wat ik wil, ik wil zanger worden!’”, vertelt Jeangu’s moeder Jeannette John vrolijk.

Een week na de bekendmaking dat Macrooy Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival leven ook zijn familieleden in Suriname in een grote roes. Maar wie is eigenlijk deze 26-jarige zanger die in 2014 vanuit Suriname naar Nederland vertrok voor het grote avontuur en die bezig is een carrière op te bouwen?

Lees hier verder in NRC, 16 januari 2020

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter