blog | werkgroep caraïbische letteren

Jandino en Bryan B winnen multiculturele award

Cabaretier Jandino Asporaat en zanger Bryan Bijlhout hebben de Multiculturele Muziekaward 2012 in de wacht gesleept. Jandino met De Dino Show het beste tv-programma en Bryan B voor beste artiest. De prijs wordt sinds het vorig jaar uitgereikt door de Urban Showbizz Channel. Het doel van de award is om de beeldvorming over de multiculturele samenleving positief te beïnvloeden en om het multiculturele bewustzijn te bevorderen.

 

 

In reactie op de prijs zegt Bryan B  blij te zijn met het bericht. “In al die jaren kijk je uit naar erkenning en uiteindelijk komen ze op je af. Dat is goed toch? Daar gaat het allemaal om.” In maart 2012 won Bryan Bijlhout ook de talentenshow The Winner Is… De Surinaamse zanger kreeg 1 miljoen euro en een platencontract. Zowel de jury van 101 personen als het publiek dat via sms kon stemmen, vonden ‘Master Big Voice’ de beste.
Jaarlijks worden er steeds twee multiculturele awards uitgereikt, voor het beste multiculturele tv-programma en de beste artiest of groep. De winnaars zijn daarmee de culturele ambassadeurs van multicultureel Nederland. De uitreiking van de prijzen volgt later dit jaar.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter