blog | werkgroep caraïbische letteren

Jaarlijkse poëziefeest in de OBA

door Robin Kerkhof

Jaarlijks stelt de organisatie van het OBA Open Podium een bundel samen met werk van dichters die het jaar daarvoor hebben voorgedragen tijdens het maandelijkse OBA Podium. De presentatie van deze bundel vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van januari. Alle dichters die in de bundel zijn opgenomen, zullen een gedicht voordragen.

poëziebundels

Als je maar één keer per jaar een poëziebijeenkomst bezoekt, dan is dit HET evenement om naar toe te gaan. Een absolute aanrader voor iedere liefhebber van poëzie, taal en/of het gesproken woord. Toegang is gratis!

Wat?
Feestelijke presentatie bundel ‘Van het Oosterdok 2015’

Wanneer?
Zaterdag 30 januari 2016, aanvang 14.00 uur

Waar?
Theater van ‘t Woord op de 7e Verdieping van de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade 143.

Toegang?
GRATIS!

Presentatie
Jos van Hest

Sanne Landvreugd

Sanne Landvreugd

Muziek
Sanne Landvreugd, saxofoon, Pieter Hoogervorst, bas

 

Pieter Hoogervorst

Pieter Hoogervorst

Meer informatie
Van het Oosterdok 2015 is de twaalfde uitgave van het Open Podium. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan dichter Baban Kirkuki. Na afloop ontvangen alle aanwezigen ook een exemplaar.

 

Olga Orman

Olga Orman

Daarnaast verkopen de optredende dichters ook hun eigen bundels. Een unieke kans om een gesigneerd exemplaar te ontvangen van bijvoorbeeld de bundel Binnenman van Geert Zomer of van Cas di biento/ Doorwaaiwoning (tweetalige bundel Papiamento/Nederlands) (17,50).

Er is geen pinautomaat. Neem cash geld mee!

 

Winklaar Jeannine Mercedes

Jeannine Mercedes Winklaar

Wil je weten wat je te wachten staat?
Lees het verslag van vorig jaar, toen de Cariben vertegenwoordigd waren met drie dichters die daar zijn geboren: Libèrta Rosario, Frida Winklaar en Jeannine Mercedes Winklaar.

[van robinkerkhof.nl,  22 januari 2016, met dank aan Olga Orman]

 

OBA

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter