blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Izaline Calister: Artist in Residence van Amersfoorts Jazzfestival

Zangeres Izaline Calister is dit jaar de Artist in Residence van Rabobank Amersfoort Jazz, dat van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei plaatsvindt.

Izaline Calister

Het festival biedt jazz en wereldmuziek op drie pleinen, drie theaters en daarnaast op diverse andere locaties.

Calisters muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. De zangeres, componiste en tekstschrijfster brengt op de vrijdagavond met het Peter Beets Quartet en het Amersfoorts Jeugd Orkest de beroemde opera Porgy & Bess op het Lieve Vrouwekerkhof. Zaterdag is ze te gast bij de voorstelling New York Round Midnight in De Flint. Daarna speelt zij met haar eigen band als hoofdact op het podium op de Hof. Hier presenteert ze ook haar nieuwe cd ‘Rayo di Lus’ (rays of sunlight). Op zondag sluit ze Rabobank Amersfoort Jazz af met de Big Band On The Move op de Groenmarkt.

Sabrina Starke

Op zaterdagavond treedt Sabrina Starke op.

 

Sabrina Starke

n het voorprogramma: Jazz Collective met saxofoniste Sanne Landvreugd

Jazz- en soullady Sabrina Starke timmert na haar verpletterende debuutalbum Yellow Brick Road, zelfs opgepikt door het beroemde label Blue Note/EMI, gestaag aan de weg. Het bleef zeker niet bij die eersteling, er volgden meer fraaie cd’s en dat is lekker voor onderuitgezakt op de bank thuis, maar er gaat toch niets boven Sabrina live. Met haar lenige stem interpreteert zij soul en jazz, met uitstapjes naar folk, op geheel eigen wijze, waarbij goed te horen is door wie zij wordt geïnspireerd. Dan heb je het over Nina Simone, Bill Whiters en Tracy Chapman. Het is telkens weer wonderbaarlijk om te horen hoe zij nooit, maar dan ook nooit een noot ernaast zit. Ondanks die perfectie verliest ze geen spat van haar spontaniteit en improvisatietalent.

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter