blog | werkgroep caraïbische letteren

Interview met Michiel van Kempen

door Réka Kovács en Dóra Sztancs

Op 14 en 15 oktober was prof. dr. Michiel Van Kempen in Debrecen en gaf gastcolleges aan studenten Nederlands over Caribische literatuur. Hij is de professor van Universiteit Amsterdam. Meneer van Kempen voelde zich uitstekend in onze stad.


Bent u nu voor het eerst in Hongarije?
Dit was mijn vijfde bezoek aan Hongarije. Ik was eerder in Hongarije zowel voor vakantie als om college te geven in Debrecen en in Boedapest.
Heeft u al ervaring in ons land?
Ja, ik heb verschillende ervaringen opgedaan in Hongarije.  Met de heer Dr. Gábor Pusztai ben ik naar het thermaalbad in Debrecen geweest, tussen twee colleges door. Ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. In Nederland kennen we dat niet. Nederlanders wassen zelfs hun handen niet vaak.
Welke Hongaarse steden bezocht u in uw leven?
Buiten Debrecen was ik nog in Boedapest. Ik bezocht de dierentuin en het Széchenyi-bad.
Wat voor studenten heeft u ons gevonden?
Lief, intelligent, beleefd, aardig, vriendelijk, mooi, maar veel te braaf. Als ik verteld had dat Béla Bartók een Nederlandse componist was, hadden jullie ook nog “ja” geknikt. Jullie moeten als kritische intellectuelen niet bang zijn voor een Nederlandse professor, maar kritische vragen stellen en in debat gaan. Ook Hongaarse professoren zijn geen heiligen. Denk na, wees kritisch, doe je mond open! En Zwarte Piet bestaat niet!
Bent u getrouwd?
Nee, ik woon samen met een lieve saxofoniste.

Michiel van Kempen en de saxofoniste Sanne Landvreugd

 

Bedankt voor het interview Michiel Van Kempen!

.
Réka Kovács en Dóra Sztancs (derdejaars BA Nederlands)

,

[uit Nieuwsbrief Vakgroep Nederlands Universiteit Debrecen, kerstnummer 2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter