blog | werkgroep caraïbische letteren

Internationale Dag Rights 4 the Child – Curaçao

20 November is de datum waarop jaarlijks door UNESCO de Internationale dag van de rechten van het kind wordt gevierd om mensen eraan te herinneren dat kinderen ook speciale rechten hebben. Om deze meer te belichten, organiseert de Stichting Kinderbescherming Curaçao en de Kinder- en jeugdtelefoon 918 een geweldige fundraiser in de vorm van een loop genaamd: “Rights 4 the Child Walk”.

rights-4-the-children-curacao

Het doel van deze  Rights 4 the Child Walk is dat iedereen, jong en oud, komt wandelen en de dag van de rechten van het kind komt vieren en helpt verspreiden. Tevens, de Stichting Kinderbescherming Curaçao en de Kinder- en jeugdtelefoon 918 in hun dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen. Lopen is goed voor onze gezondheid. Ondersteun de Stichting Kinderbescherming Curaçao en de rechten van het kind, door het kopen van een deelname T-shirt.

Op 16 Januari 1998 tekende het Nederlands Koninkrijk het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind. Dit verdrag beschermd alle personen tussen 0 en 18 jaar d.m.v. onder anderen het recht op onderwijs, medische hulp en bescherming tegen mishandeling in alle vormen.

Kinderen zijn zeer kwetsbaar en in een zekere mate ondefensief. Het is onze plicht om als ouders en volwassenen er zorg voor te dragen deze rechten niet te over treden. Zodoende bieden we een optimale en gezonde ontwikkeling aan onze kinderen en kunnen we in de toekomst rekenen op verantwoordelijke volwassenen. Onze kinderen zijn de toekomst van onze maatschappij, laten we hen dan ook behandelen zoals we willen dat hun toekomst eruit ziet.

Kom ons dan ook ondersteunen met uw bijdrage aan deze leuke fundraiser!

Datum: 20 November 201
Tijd: 06:30 a.m. zumba warm up en 07:00 a.m. start de loop.
Plaats: Waaigat (7km)
Prijs: ANG.15

T-shirt beschikbaar bij:
Stichting Kinderbescherming Curaçao, Kaya Otto Senior 6, Scharloo, tussen 10:00 en 15:30 uur.
Shana Curacao, Madurostraat 34, Punda, tussen 09:00 en 18:00 uur.

Voor meerdere informatie, zie onze facebookpagina:
Of bel ons op: +599 9 461-4444

Ook is er een bouncer en spelletjes voor de kinderen. Met uw deelname maakt u kans om een ticket te winnen naar Aruba of San Juan, of een surprise leuk cadeautje van Penha. Waar wacht je nou op? Koop, vandaag nog je T-shirt!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter