blog | werkgroep caraïbische letteren

Ini Statia schrijft beste column workshopreeks Columns Schrijven & Bloggen

WILLEMSTAD – ‘Antilliaans gevoel’ van Ini Statia is als beste column gekozen uit de inzendingen uit de reeks Workshops Columns Schrijven & Bloggen van Mondi Writing en Coaching Magazine. De tweede plaats was voor Denise Vijber en de derde voor Marion Schroen.

 

De winnaars, v.l.n.r. Marion Schroen, Ini Statia en Denise Vijber

 

Honorable mentions waren er voor de columns van Crystal Boomgaart, Zita Jesus-Leito, Max Martina, Belkis Osepa en Caroline Slegtenhorst.
De serie workshops, gegeven door columnisten Jeroen Jansen en Roy Evers en journaliste/blogger Trix van Bennekom, vonden plaats in september bij Teatro Luna Blou. Mondi Writing is een nieuw schrijfplatform van publiciste Miriam Sluis, onder andere bekend van haar boek Zoutrif. Coaching Magazine is een vakblad voor management professionals.

Van de ruim 30 deelnemers aan de workshops Columns Schrijven & Bloggen dienden 13 cursisten een tekst in voor mogelijke publicatie in het Antilliaans Dagblad. Vrijdag maakte de jury onder leiding van publiciste Bernadette Heiligers de beste drie columns bekend tijdens een afsluitende bijeenkomst.

 

De prijsuitreiking

Ini Statia was verrast door de keuze voor haar werk. “Ik heb geen woorden,” lachte de medewerkster van Fundashon Planifikashon di Idioma meewarig, “ik had dit niet verwacht.” Statia’s column ‘Antilliaans gevoel’ beschrijft de wortels van Antilliaanse families, die hecht blijven ondanks de staatkundige veranderingen na 10.10.10
De column van Denise Vijber gaat in op de bewustwordingscampagne E bon Yu di Kòrsou van o.a. TeleCuraçao en de column van Marion Schroen, ‘Hospital Nobo Otrobanda (HNO), een Curaçaos sprookje…’, handelt over het nieuw te bouwen ziekenhuis.

Voor meer informatie over schrijfworkshops: mondiwriting.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter