blog | werkgroep caraïbische letteren

Indische boeken, kunst en muziek op Haagsche Kunst- en Antiekdagen

Onder de prachtige bomen van het statige Lange Voorhout worden al 23 jaar lang de Haagsche Kunst- en Antiekdagen georganiseerd, traditiegetrouw altijd tijdens het laatste weekend van augustus. Op 27 en 28 augustus zijn er veilingen, er is een antiek-, curiosa- en boekenmarkt, er is een historische wandeling en een paardenkoets en de galeries en antiekzaken rondom het Lange Voorhout houden opendag. Dit jaar zijn er meer deelnemers dan ooit. De circa 185 stands staan verdeeld over het gehele evenemententerrein vanaf de Amerikaanse Ambassade tot aan de Kloosterkerk.

Keramiek- en Beeldhouwmarkt 
Kunstenaars uit binnen- en buitenland tonen deze dagen hun nieuwste werken aan het publiek. De kunstwerken bestaan uit handvervaardigde keramische (gebruiks)voorwerpen, unica keramiekobjecten, bronzen beelden, glas en autonome beelden geschikt voor binnen en buiten. Als bezoeker is dit de uitgelezen plek om een origineel kunstwerk te vinden voor een aan- trekkelijke prijs, je koopt rechtstreeks van de kunstenaar zelf!

Gratis Indische stadswandeling
Met de gids van het Gilde maak je een wandeling langs de herinneringen aan de ‘Gordel van Smaragd’ in de binnenstad. Je ziet nog de sporen in de architectuur van kantoor- en winkelpanden en hoort de verhalen over de rijke Indische geschiedenis van de residentie op politiek, commercieel, cultureel en culinair gebied. De wandeling start op beide dagen om 14.00 uur. De deelname aan de wandelingen is gratis.

brass babes

Live muziek door de Brass Babes
Het evenement wordt opgeluisterd door muziek van deze drie vrouwelijke funky blazers: Raya Hadzhieva op trompet en bugel, Sanne Landvreugd op alt- en sopraansaxofoon en Mechteld Bannier op baritonsaxofoon (op de foto, met percussionist Marwijn van der Poel). Hieronder een optreden van de groep in Ferrara, Italië.

 

Datum: zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016, 10:00 – 17:00
Locatie: Lange Voorhout, Den Haag

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter