blog | werkgroep caraïbische letteren

Indiase filmploeg begint met Bollywood-opnames in Paramaribo

Lavish Media Entertainment Private Limited uit India begint vandaag met filmen van een Bollywood-nummer in Paramaribo. Er wordt gefilmd bij het presidentieel paleis, het Onafhankelijkheidsplein en Waka Pasi. De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Voor Suriname is het een uniek moment om investeerders uit de filmindustrie aan te trekken.

Leden van de Indiase filmploeg op bezoek bij minister Albert Ramdin. De opnames voor de eerste Bollywood-song beginnen vandaag. (Foto: CDS)

Deze groep is vol lof over de bezienswaardigheden in de binnenstad van Suriname en het binnenland, laat Ramdin optekenen via de Communicatiedienst Suriname. De groep heeft ook voorstellen gedaan aan Ramdin om een businessvergadering te organiseren, zodat Indiase investeerders in contact treden met ondernemers uit Suriname. Producer Kumar gaf aan dat Suriname en India culturele diversiteit hebben. Hij wil de samenwerkingsbanden tussen Suriname en India intensiveren op het gebied van cultuur, toerisme en ondernemerschap. Ook vanwege de geschiedenis die beide landen delen, is er gekozen voor Suriname.

Minister Ramdin zei dat cultuur deuren kan openen en beter begrip kan kweken in de buitenlandse politiek. Ook kan het netwerken en maatschappelijke verandering opgang brengen. Dit is een vorm van culturele diplomatie, waarbij cultuur gebruikt kan worden om democratisering, participatie, ontwikkeling, onderwijs, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting te bevorderen. Bovendien bevordert dit de bekendheid van Suriname bij een miljardenpopulatie en daarmee ons toerisme.
Cultuur wordt steeds meer erkend als een middel om andere doelen te bereiken die meer op waarden en normen zijn gericht. Over een meer coherent gebruik van het cultuurbeleid en over hoe de verschillende programma’s en activiteiten op een strategische manier gecoördineerd zullen worden, zal het directoraat Internationale Samenwerking belast worden met de aanzet. Ook heeft de bewindsman toegezegd om in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, culturele organisaties en alle betrokken stakeholders, de culturele diplomatie voort te zetten. Tevens kenmerkte de minister deze gelegenheid als een historisch moment, aangezien hiermee culturele waarden en normen wereldwijd worden verspreid.

Het feit dat artiesten uit Suriname ook betrokken zullen worden tijdens de filmopname, onderstreept Ramdin als culturele integratie en promotie van artiesten die de gelegenheid krijgen zich te profileren binnen de culturele wereld met name film, dans en zang. De hechte relatie tussen Suriname en India komt ook, doordat er in Suriname sprake is van een grote Indiase diaspora. De minister heeft ook de logistieke ondersteuning toegezegd aan de filmploeg.

[uit Starnieuws, 8 oktober 2021]

on 08.10.2021 at 19:53
Tags: / / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter