blog | werkgroep caraïbische letteren

Indianen & Marrons

In de schaduw van de tijger & Marrons van Suriname

Op donderdag 26 november 2009 worden twee nieuwe Suriname-boeken gelanceerd, beide uitgebracht door KIT Publishers. De presentatie vindt plaats in boekhandel Pied à Terre te Amsterdam, met een drankje en hapje in stijl.

Eithne B. Carlin geeft in In de schaduw van de Tijger in woord en beeld actuele informatie over het leven van de acht overgebleven inheemse gemeenschappen in Suriname. Sommige zijn klein en weinig bekend; zij leven diep in het binnenland van Suriname. Ook besteedt Carlin ruime aandacht aan het spirituele wereldbeeld van de indianen, dat door het leven in de natuur radicaal anders is gevormd dan wat wij in de westerse wereld als normaal en logisch zien.

In Marrons van Suriname laat Toon Fey de geschiedenis van de marroncultuur zien. Al snel na aankomst in Suriname ontvluchtte een deel van de uit Afrika aangevoerde slaven het zware en vernederende leven op de plantages. In het binnenland bouwden zij hun eigen leefgemeenschappen op. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt de complete geschiedenis van een cultuur waarvan de meesten alleen de buitenkant kennen, vanaf het vertrek uit Afrika tot heden. Een aanrader voor het snelgroeiende aantal liefhebbers van het Surinaamse binnenland, de bakermat van de marroncultuur.
Datum: donderdag 26 november 2009
Tijd: 16.30 uur – 18.00 uur
Locatie: Geografische boekhandel Pied à Terre, Overtoom 135-137, Amsterdam
Bereikbaar met tram 1, 3 en 12

Natuurlijk is er volop gelegenheid de boeken aan te schaffen en te laten signeren.
De boekhandel is op donderdag geopend tot 21.00 uur.
RSVP*Wilt u aangeven of u komt? Dat kan bij KIT Publishers door een bericht te sturen naar Fleur Pakker. Wij verheugen ons op uw komst!
Met vriendelijke groet, namens

Meer boekinformatie over In de schaduw van de tijger

Meer boekinformatie over Marrons van Suriname

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter