blog | werkgroep caraïbische letteren

India and The Netherlands

Met het grootste genoegen nodigt Rabin Baldewsingh u in samenwerking met de Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag en de Indiase ambassade u uit voor de presentatie van het pas verschenen boek: India and The Netherlands; Past, Present and Future van de Indiase ambassadeur Venu Rajamony.

Het boek van ambassadeur Venu Rajamony is een encyclopedie van het interculturele erfgoed van India en Nederland. Het belicht de belangrijke plaats die India inneemt in het Nederlandse wereldbeeld en de relatie tussen de twee landen die wordt gewaarborgd door sterke economische banden en levendige uitwisselingen op het gebied van cultuur, sport en yoga. Het boek geeft levendige momentopnamen van de relaties tussen de twee naties door de eeuwen heen. Het brengt persoonlijkheden tot leven die met hun bijdragen het Indo-Nederlandse discours hebben gevormd, soms zelfs ook met informatie die niet eerder bekend was. Het herinnert eraan dat India en Nederland vooral een culturele en intellectuele veerkracht delen, die de uitdagingen van de tijd hebben overleefd. Het boek benadrukt ook de bilaterale kracht tussen de landen en het wederzijdse potentieel voor de toekomst van zowel India als Nederland.

Vlak voor zijn recente staatsbezoek aan India werd het boek aangeboden aan koning Willem-Alexander. De koning zei het volgende over het boek: “India is een zeer belangrijk land voor Nederland. Het schrijven van dit boek is een geweldige klus van de Indiase ambassadeur in Den Haag. Ik ben hem dankbaar dat hij veel te weten is gekomen over de geschiedenis van onze twee landen.”

Het boek zal worden gepresenteerd tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd programma met audio-visuele presentatie, muziek en zang. Ook is er een talkshow met de Indiase ambassadeur Venu Rajamony.

De presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 13 december 2019, om  19.30 uur.
Plaats:  Centrale Bibliotheek Den Haag , Zaal 1e etage, Spui 68 – 2526 JS Den Haag

PROGRAMMA:

19.30 uur       Inloop (koffie en thee)
20.00 uur       Aanvang presentatie boek
Korte powerpointpresentatie & toelichting door ambassadeur Rajamony
20.15 uur       Interview met de ambassadeur door Rabin S. Baldewsingh
20.45 uur       Cultureel intermezzo (Lex Bholasing)
20.50 uur       Q & A met de zaal
21.15 uur       Verkoop en signeren boek door ambassadeur Venu Rajamony
Nazit met hapjes en drankje
22.00 uur       Einde bijeenkomst
Na afloop van het programma is het boek te koop voor €. 35,=

Wij hopen u bij de presentatie van het boek te mogen verwelkomen. In verband met de catering verzoeken wij u om zich aan te melden: uitgeverijsurinen@gmail.com. We reken op uw komst!

Rabin S. Baldewsingh / Openbare Bibliotheek Den Haag / Indiase Ambassade

Let wel: het gehele programma is in het Engels!

De openbare bibliotheek is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De bibliotheek is voor het stadhuis van Den Haag. Indien u met de auto komt, kunt u parkeren onder het stadhuis (2 minuten lopen naar de bibliotheek) of in de garage van de Grote Marktstraat (4 minuten lopen naar de bibliotheek).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter