blog | werkgroep caraïbische letteren

In Suriname

Theater Rotterdam duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Puttend uit bekende en onbekende teksten neemt de leesvoorstelling In Suriname je mee langs vele stemmen.

Raoul de Jong gaat op zoek naar zijn vader-land.

 

Onze gidsen zijn oude en nieuwe Surinaamse schrijvers en andere helden. Ze brengen ons van het Suriname en Nederland van toen naar het Suriname en Nederland van nu en weer terug. We horen de kracht van Banya-liederen, verboden boeken, revolutionaire poëzie en oeroude verhalen.

Zoektocht Surinaamse geschiedenis

Schrijver Raoul de Jong ontmoette op zijn 28e zijn Surinaamse vader. Hierdoor wordt zijn nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van Suriname gewekt. Wie zijn de schrijvers, de voorbeelden, de helden? Wat kan ik leren van mijn vaders vaderland? Hij spreekt met bijzondere Surinamers, struint tweedehands boekwinkels af en gaat op onderzoek uit. In 2019 verschijnt het boek dat het resultaat is van deze zoektocht. Samen met schrijver Sanneke van Hassel maakte hij deze versie voor toneel.

Met en door o.a. Karin Amatmoekrim, Noraly Beyer, Pierre Bokma, Romano Haynes, Raoul de Jong, Jörgen Raymann, Tjon Rockon, Peggy Wijntuin, en Aisa Winter. Met live muziek van Black Harmony.

Live muziek

Black Harmony brengt a capella traditionele en culturele Afro Surinaamse muziek ten gehore. Het publiek wordt meegenomen op een muzikale cultuurreis. Black Harmony is een groep van ambitieuze en gedreven jongemannen die al acht jaar keihard timmert aan de weg, met succes. Luister via Soundcloud de muziek.

In Suriname is onderdeel van de openingsmaand van Theater Rotterdam seizoen 18/19. Exclusief te zien in Rotterdam, op 8 en 9 september 2018. Kaarten via Schouwburg Rotterdam.

Tickets zijn ook te koop via Mini Winkelcentrum Billboard, West Kruiskade 47b.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter