blog | werkgroep caraïbische letteren

‘In Nederland is het allemaal zo beladen.’

Documentairemaker Cindy Kerseborn (59) werd in Paramaribo opgevoed door haar vader, die hun huis openstelde voor buurtgenoten met problemen. Ze bleven soms wel drie jaar. ‘Dat is toch niet lang op een mensenleven?’

door Ally Smid

Les 1: Schaam je niet voor je geloof
“We moeten ons als Nederlanders niet schamen dat we calvinistisch zijn, we zijn christelijk tot op onze botten. Het is hypocriet om dat te ontkennen. We zeggen: ‘Jij hoeft van mij niet te weten dat ik geloof’. Maar ik ruik het aan je, ik proef het. En het is niet erg. Ik hoor altijd dat menen zich willen ontworstelen aan de religie van hun jeugd, maar ik zeg je: ontworstel je alleen aan dat wat een ballast voor je is.

Wij hadden geluk, we gingen als kind in Paramaribo naar de kerk omdat we dat leuk vonden, we werden daarin vrijgelaten. Mijn zusje ging naar de Evangelische Broedergemeente, mijn broertje en ik werden katholiek, we lieten ons dopen. Later werd hij trouwens rabiaat atheïst. Ha. Mijn vader, die ons opvoedde, was vrijmetselaar, hij kwam in allerlei kerken, hij zong in koren.
Lees verder in Trouw, 15 mei 2016

on 18.09.2019 at 16:26
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter