blog | werkgroep caraïbische letteren

‘In mij huist de gedachte: ik hoor er niet bij’

Het bloed van twee culturen vloeit door haar aderen. Dubbelbloed, noemt Etchica Voorn het. Het verrijkt haar leven, vertelt ze Fokke Obbema, maar dat ging niet vanzelf.

Ik heb nooit over mijn ouders gesproken als mijn witte moeder en mijn zwarte vader. Ik zei altijd: mijn moeder komt uit Groningen, mijn vader uit Paramaribo.’ Etchica Voorn groeit in de jaren zestig op in het Noord-Hollandse Uithoorn, in een gezin met drie kinderen. Aan het huwelijk van haar ouders komt al snel een eind, waarna haar moeder de opvoeding alleen op zich neemt. Zij houdt haar dochter voor dat huidskleur er niet toe doet: ‘‘Je bent helemaal goed zoals je bent’, was haar mantra.’

Lees het interview in de Volkskrant, 19 mei 2019.

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter