blog | werkgroep caraïbische letteren

In Memoriam Ron Lindeboom

door William Man A Hing

Begin van deze maand overleed in Amstelveen Ronnie Lindeboom, die man die veel heeft betekend voor het sociale leven van Surinamers in Nederland. Hij werd 88 jaar.

Ronnie Lindeboom

Ramon Edwin Lindeboom werd geboren in Paramaribo op 18 augustus 1935 en overleed in Amstelveen op 1 september 2023. Hij was tijdens zijn werkzame leven docent economie aan een onderwijsinstelling in Amsterdam. Daarnaast was hij circa twintig jaar lang voorzitter van Het Surinaams Verbond, een sociaal-culturele vereniging die 1950 in Amsterdam was opgericht.

Als zodanig en op eigen titel heeft hij verschillende feestavonden georganiseerd en ook meerdere groepsreizen naar landen in Zuidoost Azië, waaronder Thailand en Singapore, naar de oost- en de westkust van de USA en naar de Caribische eilanden.

Een andere grote van passie van hem bestond uit het klaarmaken van typisch Surinaamse gerechten van eigen receptuur. Daarvan mochten ook alle vrienden thuis bij hem komen meegenieten.

De laatste jaren ging het minder goed met hem, zeker sinds zijn laatste reis naar zijn geboorteland. Zijn gezondheid begon al zwaar mee te tellen bij zijn motoriek. Na een zware valpartij werd hij opgenomen in een verzorgingsinstelling voor behandeling en herstel.

Dat Ron erg geliefd was bij zijn vrienden bewees de grote opkomst op 8 september voor zijn afscheid in de Vondel-aula van crematorium Westgaarde in Amsterdam. Hij heeft behalve zijn zorgvolle steun en toeverlaat Annemarie (Anneke) nog nagelaten: vijf kinderen, elf kleinkinderen en eveneens een aantal achterkleinkinderen.

Moge hij in vrede rusten.

2 comments to “In Memoriam Ron Lindeboom”

  • Een mooi verslag over het leven van Ronnie Lindeboom .

    Hij heeft een rijk en vrolijk leven gehad.

    Hij rustin vrede

  • Dank u wel voor deze mooie beschrijving van onze vader❤️

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter