blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

In memoriam Karel August Zeefuik

Op 27 februari 2020 is in Paramaribo overleden dominee dr Karel August Zeefuik. Hij was in 1973 gepromoveerd op Hernhutter Zending en Haagsche Maatschappij, 1828-1867: een hoofdstuk uit de geschiedenis van zending en emancipatie in Suriname. Karel Zeefuik is de vader van jazz-zangeres Denise Jannah.

Karel August Zeefuik

“Ik ben onderweg naar Hem”, zei je onlangs op  jouw ziekbed tegen ons, “Hij die alles bepaalt.” Wij weten dat je goed bent aangekomen, en nu Thuis bent bij jouw Heer en Heiland.

Bedroefd zijn wij omdat we zijn aanwezigheid voortaan moeten missen, maar ook erg dankbaar dat Karel August Zeefuik onze echtgenoot, vader, schoon-, groot- en overgrootvader is geweest. En dat zal hij altijd blijven, ook nu hij dáár is: drape na Yandasey. Op 27 februari ging hij van ons heen, en wij hebben hem liefdevol laten gaan. Dominee Dr. Karel August Zeefuik  bereikte de gezegende leeftijd van 86 jaar.

Jouw lijfspreuk was “Waar God mij leidt is het pad mij goed. Wat Hij bepaalt is het beste!” Je was standvastig in je geloof, daarom weten wij dat je gelukig bent bij de Almachtige. Waka bun wi lobiwan, leef stralend voort in God’s eeuwige Licht en Liefde!

Geboren 15-2-1934
Overleden Paramaribo 27-2-2020

Eleonora (Norine) Zeefuik-Homoet,  kinderen Denise,  Ruth & Legimin (wijlen) met Michaël & Isaiah, Ervin en Wendell,  Shirley & Luciën met Roshan & Faye, Jean-Luc & Megan, Aida met  Deborah, Sharon, Serena en Dwayne, Andrew & Loraine met Gerome en Germayne.

De Singineti wordt gehouden op maandag 2 maart 2020, van 20u tot 22u in de Grote Stadskerk in Paramaribo.  

De uitvaart vindt plaats op dinsdag 3 maart.  Vanaf 13u is er gelegenheid tot afscheid nemen, eveneens in de Grote Stadskerk, waarna daar om 14.30u de uitvaartdienst aanvangt. De begrafenis is om 17u op de begraafplaats Mariusrust. 

Namens de nabestaanden:
Denise Jannah

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter