blog | werkgroep caraïbische letteren

In de Pocket: Over het documenteren van de Amsterdamse jongerencultuur

Met veel plezier nodigen Imagine IC en OBA je uit op donderdag 13 oktober 2016 om 19.00 uur voor de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘In de Pocket.’ Presentatrice Eva Cleven (bekend van FunX, NTR en VPRO) interviewt straatvoetbalster Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en DJ Atti. Welke momenten bewaren zij voor de toekomst? Waarom zijn die voor hen cultureel erfgoed? 

In de Pocket is samengesteld uit drie jaar archiefwerk van Imagine IC met jongeren. In participatiebijeenkomsten deelden tientallen straatvoetballers, taalvirtuozen en feestgangers hun broekzakarchieven én de emoties en betekenissen die daarbij horen. Imagine IC vroeg aan hen; ‘Iedereen bewaart en deelt momenten uit het leven met de smartphone. Wat zijn die van jou?’ Het resultaat is een audiovisuele installatie vol foto- en videomateriaal die jong en oud wil bewaren voor nu en later. ‘In de Pocket vertelt het verhaal van de stad, door de stad. Iedereen kan via WhatsApp en Snapchat eigen items toevoegen aan de collectie van Amsterdamse jongeren’, aldus Robin Vermeulen (projectleider Imagine IC).

Het openingsprogramma
– Welkom door Marlous Willemsen, directeur Imagine IC
– In gesprek met straatvoetbalster ‘Rocky’ en DJ Atti
– Muziek door DJ Atti
– Borrel

Wij hopen je op 13 oktober te zien.
Locatie: OBA Reigersbos, Rossumplein 1. Gratis entree.

Tijd: vanaf 18.30 uur

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@imagineic.nl.

OBA en Imagine IC
De Openbare Bibliotheek Amsterdam en Imagine IC werken de komende jaren samen om het leven van jongeren in de grote stad te presenteren. Imagine IC ontwikkelt de exposities, die vervolgens te zien zijn in OBA vestigingen door de hele stad. Op deze manier maakt het Amsterdamse publiek kennis met verhalen van nú. In de Pocket is het startschot van deze nieuwe samenwerking.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter