blog | werkgroep caraïbische letteren

Impressie van het college Caraïbische literatuur

door Roline Redmond

Vrijdag 23 februari 2024, college van prof. dr Michiel van Kempen (UvA).

Het is een volstrekt nieuwe gewaarwording om te zien dat ongeveer 20 mensen, vrouwen in de meerderheid, mijn boek over het geslacht Doorson, De Doorsons, op zoek naar een Afro-Amerikaanse slavenfamilie in het Caribisch gebied, voor zich hebben liggen; een enkeling buigt zich over een electronisch medium.

Dr Roline Redmond en Prof. Michiel van Kempen. Foto’s Joke Gerritsen

Bijzondere ervaring ook, om mensen die geen familie zijn, te horen zeggen dat zij geraakt zijn door de geschiedenis van mijn Doorsons. Dit, en andere kwalificaties riepen enige ontroering op, juist omdat ik bij verschijnen van het boek gehoopt had op dat effect.

Op weg terug in de trein belt mijn nicht Joan Redmond en roept. “Ik ken dit college, ik heb het per zoom gevolgd [in de covid-tijd]. Het was een geweldig leuke en leerzame ervaring”. Ik kan de kwaliteit van docent en studenten bevestigen. Dat vind je terug in de opzet, de geselecteerde voorleesteken, de gestelde vragen, de reacties.

Omdat ik autonomie en privacy hoog in het vaandel heb, durfde ik niet om een ‘klassenfoto met docent’ te vragen, maar dit college ligt nu al vast in mijn herinnering.

Donna Schilder, Michiel van Kempen, Roline Redmond.
Els van Diggele, Sophia Jessurun, Roline Redmond, Mark Maat.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter