blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Imara Thomas in Concertgebouw

De Arubaans-Nederlandse sopraan 𝐈𝐦𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐡𝐨𝐦𝐚𝐬 maakt haar debuut in Het Concertgebouw tijdens 𝐅𝐫𝐨𝐦 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡𝐞𝐚𝐬𝐭 𝐖𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐨𝐯𝐞 op 5 juni 2022.

Imara Thomas

Het is eigenlijk opmerkelijk dat Imara Thomas nu pas in Het Concertgebouw te zien en horen is, omdat zij in de wereld van klassieke muziek al jaren een niet te missen vocaliste is.

Imara Thomas groeide op in Amsterdam Zuidoost, Venserpolder wel te verstaan, waar de meeste van haar vrienden en vriendinnen niet naar klassieke muziek luisterden. Toch werd Imara al jong door haar tante begeleid met klassiek en gospel repertoire. De stem van Whitney Houston inspireerde haar als 3 jarige om zangeres te worden. Maar het was de stem van de Afro Amerikaanse sopraan Kathleen Battle die haar inspireerde om ook klassiek te zingen.

Inmiddels is ze sinds 8 jaren met een vaste aanstelling aan het prestigieuze Deutsche Oper Am Rhein in Düsseldorf en Duisburg geëngageerd. Dat succes in niet over een nacht ijs ontstaan. Ze heeft er jaren hard voor moeten werken. Na haar opleiding aan het conservatorium in Maastricht volgde zij tevens masterclasses en studies aan o.a. Accademia di Bel Canto in Italie, in ‘The Architecture of Sound’ bij Montserrat Caballé in Spanje en aan de Händel Akademie in Kalsruhe, Duitsland. Maar ook werd Imara in Amsterdam begeleid door sopraan Roberta Alexander, pianist/zangcoach Brian Masuda in Amsterdam en Nelly Miricioiu. 

Imara haar veelzijdigheid in klassieke stijlen uit zich in het feit dat ze al in meer dan veertig opera’s heeft gespeeld. Ze zingt onder andere Duitse, Italiaanse, Franse, Britse en Russische opera’s. In werken van Mozart, Puccini, Verdi en uit de Bel Canto opera’s van o.a. Donizetti, Bellini en Händel is ze als een vis in het water. Maar Imara Thomas’ veelzijdigheid komt ook terug wanneer zij bijvoorbeeld Arubaanse en Curaçaose liederen van Padu Lampe en Jacobo Palm zingt. 
Ook heeft ze zich buiten de klassieke kaders laten zien en horen en interpreteerde Imara met succes pop en r&b werken tijdens The Voice Of Holland.
Imara Thomas moet ook in Nederland gezien, gehoord en omarmd worden in een zaal als Het Concertgebouw.

Op 5 juni 2022 staat zij op het podium in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met nog bijna dertig musici en solisten die ook een eigen uniek verhaal hebben en binnen hun genres hun strepen hebben verdiend. Het concert wordt tevens door de NTR opgenomen en in het najaar op NPO3 uitgezonden.

Belangrijke informatie:
Klik hier om tickets te kopen.

Klik hier om de volgende optreden van Imara Thomas te zien: ‘O Mio Babbino Caro’ – Puccini

Klik hier voor meer informatie over Imara Thomas.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter