blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

‘Ik stoor mij enorm aan grootheidswaanzin Neus’

door Naomi Hoever

PARAMARIBO – “Er wordt een verkeerd beeld gecreëerd en dat stoort mij. Wanneer het om de protesten gaat, vind ik het eerlijk als ik in één adem wordt genoemd met Stephano Biervliet, Bryan Boerleider, Harold Cabenda, Alfredo Luitjes, Roy Pahladsingh en op de achtergrond Jennifer Wong Swie San”, schreef Curtis Hofwijks, leider van de protestbeweging ‘We zijn moe’ op zijn Facebook-pagina. Dit naar aanleiding van de Pim de Kuijer-lezing in Nederland, waar activiste Maisha Neus te gast was.

 

Curtis Hofwijks noemt de uiteenzetting van Maisha Neus bij de Pim de Kuijer-lezing in Nederland, een opeenhoping van feitelijke onjuistheden. Foto: dWT

Hofwijks noemt de uiteenzetting van Neus over de protesten een opeenhoping van feitelijke onjuistheden. “Ik heb voor de goede orde de feiten gedeeld zoals ze horen. De eerder genoemde mensen hebben gedurfd toen de risico’s onbekend waren. En daarnaast waren heel veel andere moedige Surinamers reeds in 2015 op straat.” Hofwijks bestrijdt dat Neus er vanaf zijn soloprotesten bij was, zoals zij in haar lezing aanhaalde. “Neus leeft in de veronderstelling dat de mensen op haar oproep zijn afgekomen. De vakbonden en bedrijven hebben daarvoor gezorgd. Niet eens mijn beweging ‘We zijn moe’.”

Verder zegt Hofwijks dat de protesten van 2017 reeds in voorbereiding waren toen Neus haar oproep op Facebook plaatste. Hij zegt dat de credits voor een goede opkomst op het Onafhankelijkheidsplein de vakbeweging en het bedrijfsleven toekomen. Het stoort Hofwijks dat in de Nederlandse media een beeld wordt gecreëerd alsof Surinamers op Neus zaten te wachten en niets zelf durfden. “Ik stoor me enorm aan de arrogantie en grootheidswaanzin van Neus.” Toch sluit hij een politieke samenwerking met Neus niet uit.

[uit de Ware Tijd, 09/04/2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter