blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Ik heb niet het gevoel dat ik minder werk heb dan een blonde klasgenoot, misschien zelfs meer’

door Robert Vuijsje

Afkomstig uit Rotterdam, ervoer Joy Delima (25) pas op de toneelschool in Arnhem dat ze anders was. Het heeft haar carrière niet in de weg gezeten.

De auditie was bij Ivo van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), voorheen Toneelgroep Amsterdam. ‘Ik had hem daarvoor nog nooit gesproken. Hij zat in de repetitieruimte met castingdirector Hans Kemna.’

zwart wit / foto Aart G. Broek

Was je zenuwachtig?
‘Het was doodeng. Ik was vereerd, maar dacht ook: o mijn God, wat spannend. Later, toen ik bij het ensemble werd gevraagd, vroeg ik me nog steeds af: gebeurt dit echt? Ik ben deze zomer net afgestudeerd aan de toneelschool.’
Lees verder in de Volkskrant, 19 november 2019.

on 19.11.2019 at 9:35
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter