blog | werkgroep caraïbische letteren

“Ich kenne Suriname”: Suriname bekend bij Duitse studenten

door Eric Mahabier

Berlijn – Vele Duitse studenten Toerisme hebben donderdag de stand van Suriname op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn bezocht. Suriname is geen onbekend land voor ze. Bij hun studie komen ze het land tegen.
Er wordt algemene informatie over het land gegeven bij de studie, zoals dat Suriname een kolonie van Nederland was en dat er ook Duitse invloeden in het land zijn.
“Ich kenne Suriname” (Ik ken Suriname), zegt Nadine, hoewel ze nog nooit naar het land is geweest. Ze was graag op stage naar Suriname geweest. Maar dan zit ze met een probleem, namelijk er wordt geen Duits in Suriname gesproken en haar Engels is niet zo vloeiend. Dus laat ze toch haar stageplannen schieten en zal toch in eigen land stage lopen. Maar ze wil Suriname leren kennen en hoopt volgend jaar naartoe te kunnen vliegen. De natuur en de watervallen in Suriname, die ze op internet heeft gezien, trekken haar aan. Nadine hoopt dat er tussen Duitsland en Suriname studenten uitwisselingsprogramma’s komen, zodat ze in elkaars landen stage kunnen lopen.
Net als in vele andere landen is ook in Duitsland Surinaamse rum te vinden. De Stichting Toerisme Suriname (STS) heeft ter promotie van het land naast folders, tassen, foto- en videomateriaal ook de Surinaamse Borgoe rum. Bezoekers kunnen er een shot Borgoe proeven. Vooral studenten maken daar gretig gebruik van. Sterk en smaakvol, beschrijven ze de Surinaamse Borgoe vergeleken met de rumsoorten uit andere landen.
[uit de Ware Tijd, 09/03/2013]

2 comments to ““Ich kenne Suriname”: Suriname bekend bij Duitse studenten”

  • Ik heb vandaag dit stukje over toerisme en suriname gezien op de duitse tv. En inderdaad!De duitse presentator vroeg naar de rum. Of hij het mocht meenemen. En.. hij kreeg het ook.

  • Vanaf 30 juni zal Suriname nog bekender worden in Duitsland, want dan komt op de ARD een documentaire die ik met ze heb gemaakt in Suriname. 45 minuten lang en wordt vertoond aan miljoenen Duitsers en gedurende 10 jaar constant herhaald

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter