blog | werkgroep caraïbische letteren

Hypocrisie

door Kees Simons

Altijd weer dat gezeur over het bloot tijdens de Canal Parade in Amsterdam (V, 30 juli). Dat hoor ik nou nooit over het zomercarnaval in Rotterdam. Daar wordt met veel respect en bewondering over gesproken. Maar ja, dat is dan ook een heterofeestje. Dit is hypocrisie ten top.

Hun eigen evenement / foto Aart G. Broek

In de hele westerse wereld (van Sydney tot Berlijn, van New York tot Tel Aviv) vinden elk jaar gay prides plaats. De afsluitende optochten zijn doorgaans grote volksfeesten, voor homo’s én hetero’s. Niemand doet daar moeilijk over. Behalve in dit ‘tolerante’ Nederland, daar moet steeds weer zurig gezeurd worden.

Waarom? Als je het leuk vindt, ga je die dag naar Amsterdam, als je het niks vindt, ga je niet; dat is de essentie van vrijheid.

Er zijn bijeenkomsten van allerhande subculturen in Nederland, zoals postzegelverzamelaars, autoliefhebbers, miljonairs, gelovigen, veganisten, Antillianen, boeren, bejaarden, plattelandsvrouwen, gehandicapten, enzovoorts. Daar wordt nooit de vraag bij gesteld of dat wel zo nodig is. Ik blijf het bizar vinden dat homo’s blijkbaar geen recht hebben op hun eigen evenement.

Opinie & Debat / ingezonden brieven, de Volkskrant, 30 juli 2019.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter