blog | werkgroep caraïbische letteren

Humberto Tan schrijft kinderboek ‘Pirouette in Paramaribo’

Zojuist [21.08.2019] maakt De Nieuwe Kerk Amsterdam bekend dat journalist en presentator Humberto Tan een bijzonder kinderboek heeft geschreven bij uitgeverij Gottmer. Humberto Tan schreef dit inspirerende verhaal ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstellingdie vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is.

Foto: ©Julia Tan / website Gottmer

Pirouette in Paramaribo
Humberto schreef een inspirerend verhaal over de elfjarige Gerda uit Paramaribo die ballerina wil worden. Als ze danst, voelt ze zich vrij. Maar om echt professioneel danseres te worden, zal ze moeten worden toegelaten tot de Dansvakopleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Ze gaat op reis, haar droom tegemoet. Eenmaal in Nederland vraagt de balletopleiding het uiterste van haar, en Gerda mist haar familie en Suriname. Is haar droom sterk genoeg om al het andere te overwinnen?
De illustraties zijn gemaakt door mode-illustrator Judith van den Hoek en het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is vanaf 3 oktober verkrijgbaar (€ 15,99) in de boekhandel, en vanaf 5 oktober te koop in de Museumshop van De Nieuwe Kerk. 

Kinderboek bij De Grote Suriname-tentoonstelling / Traditiegetrouw vraagt De Nieuwe Kerk Amsterdam een prominente Nederlander een kinderboek te schrijven bij de najaarstentoonstelling. Humberto Tan was jarenlang het gezicht van verschillende tv-programma’s, maar ook als auteur heeft hij zich gemanifesteerd. Zijn eerste boek Het Surinaamse legioen werd uitgebracht in 2000. Humberto: ‘toen ik door De Nieuwe Kerk werd gevraagd om het kinderboek te schrijven bij De GroteSuriname-tentoonstelling, was ik verrast en meteen ook geprikkeld. Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had. Een idee voor het verhaal en een idee voor een illustrator.’

Kinderboekenweek 2019
In het kader van de Kinderboekenweek dit najaar organiseert De Nieuwe Kerk op woensdag 9 oktober om 14 uur een meet&greet met Humberto Tan voor kinderen en hun ouders in De Grote Suriname-tentoonstelling. Aanmelden kan via pressoffice@nieuwekerk.nl.

Pirouette in Paramaribo is het achtste kinderboek in opdracht van De Nieuwe Kerk. Het boek, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Nieuwe Kerk, is een samenwerkingsproject van De Nieuwe Kerk en uitgeverij Gottmer.

Bekijk hier het persbericht van De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Pirouette in Paramaribo wordt uitgegeven door Gottmer, Haarlem, en is vanaf 3 oktober verkrijgbaar.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter