blog | werkgroep caraïbische letteren

Humberto Tan geeft Johan Ferrierlezing

Op vrijdag 20 mei vindt de Johan Ferrier Lezing 2016 plaats. De organisatie is bijzonder gelukkig dat Humberto Tan zijn persoonlijke, inspirerende en kritische visie op mens en maatschappij wil delen met het publiek. Het thema is 40 jaar relaties tussen de Republiek Suriname en Nederland. Een panel zal commentaar geven op de lezing.

Johan_Ferrier

Dr Johan Ferrier

De Stichting Johan Ferrier fonds meldt de lezing tot doel heeft het gedachtegoed van de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, Johan Ferrier, levend te houden. Met de lezing wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor Suriname en wordt tevens bekendheid gegeven aan het werk van de stichting Johan Ferrier Fonds.

De Johan Ferrier lezing is ingesteld in 1995, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Suriname. De stichting heeft tot doel, maatschappijontwikkeling in Suriname te bevorderen door het steunen van kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs en cultuur.

De Johan Ferrier lezing vindt dit jaar plaats om 15:00 uur in de Koningskerk aan de Van ´t Hofflaan 20 in Amsterdam.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter