blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

HR-Unesco symposium: Dag van de Sarnámi Taal

Op donderdag 13 juni van 16:00 – 21:00 uur organiseert Stichting APNA haar tweede symposium over de Sarnámi taal en het belang hiervan in de Nederlandse samenleving, samen met het Instituut voor Sociale Opleidingen als Unesco-scholen van Hogeschool Rotterdam.

Rabin Baldewsingh tijdens het Sarnámi symposium in 2017 in Suriname. Foto © Michiel van Kempen

De emancipatie van de Sarnámi taal is 51 jaar geleden gestart op 13 juni 1973. De Sarnámi taal is een taal die door Nederlandse/Surinaamse Hindostanen in eigen kring wordt gesproken en is daarmee aan te duiden als Heritage Language. Het programma bestaat uit een lezing van Rabin Baldewsingh, Sarnámi schrijver, onderzoeker en dichter, een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de Hindostaanse Gemeenschap door de samenwerkende organisatie Sarnámi bol met Zhunaysha Gajadhar en Warsha Narain. Sarnámi gedichten voorgedragen door Shanu Boedhoe en een keynote door de voorzitter van stichting APNA, Vijay Gangadin, gevolgd door een waardevolle bijdrage van het Sarnámi Instituut Nederland, Mahender Autar en Peter Dijkstra, Hogeschool Rotterdam Unesco-coördinator.

Het symposium wordt afgesloten met een gemeenschappelijke maaltijd met gerechten uit de Hindostaanse keuken en Sarnámi muziek.

Datum : Donderdag 13 juni 2024
Tijdstip : 16:00 uur tot 21:00 uur, programma is doorlopend Locatie : Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40
Toegang : Kosteloos Aanmelden : Verplicht aan te melden via info@APNA.nl
Social Media : APNANL
Meer informatie? Voor verdere informatie: Peter Dijkstra, Hogeschool Rotterdam Unesco-coördinator: p.m.dijkstra@hr.nl en/of Shaiesta Gangadin, voorzitter APNA Jongeren: shaiesta.gangadin@apna.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter