blog | werkgroep caraïbische letteren

Hopus van Liliana Erasmus

Het kinderboek Hopus van Liliana Erasmus is herdrukt, deze keer als een Kamishibai verhaal voor de basisscholen van Aruba, een uitgave die mogelijk werd gemaakt door steun van de Kiwanis Club of Aruba.

De Arubaanse schrijfster Liliana Erasmus schrijft zowel in het Nederlands als in het Papiamento. In 2007 kwam haar eerste boek uit: Hopus (uitg. Zwijsen). In 2010 debuteerde ze ook internationaal met de interactieve boekapplicatie van Hopus voor de iPad. Het is in het Nederlands, Engels en Frans uitgegeven.

Liliana Erasmus werd geboren op 3 juni 1974 te Aruba. Na de HAVO ging ze naar de Haarlem Business School. Ze volgde allerlei interne opleidingen en cursussen, waaronder Creatief schrijven en Creatief dichten (Leidse Onderwijsinstellingen) en Prentenboeken schrijven (Script+ Amsterdam). Tussen 2005-2007 ging ze naar het Institute of Children´s Literature (Connecticut, VS). Ze had heel wat verschillende baantjes en banen, sinds 2004 is ze fulltime schrijver en illustrator. Na Hopus verschenen Het was Big (2007, Zwijsen), Mijn Feest! (2008, Zwijsen), Dier in nood (2008, Zwijsen) en De knijpkat (2012, Delubas). Boeken in het Papiamento zijn te vinden op de website van Liliana Erasmus.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter