blog | werkgroep caraïbische letteren

Hopkinson debuteert met novelle Geduldige Wraak

Roché Hopkinson Sr., ex-politieman en gewezen Assembleelid (NDP), heeft gedurende de Covid-19 pandemie zich gericht op de schrijfkunst. Hij maakt zijn debuut met de publicatie GEDULDIGE WRAAK, een novelle. “Het is altijd al een droom van mij geweest om een boek uit te brengen”, zegt Hopkinson aan Starnieuws. Het gaat hier om een e-boek.

Het verhaal speelt zich af in het fictief land Era-minus. “Ik heb bij het schrijven mij laten inspireren door wat zaken uit de Surinaamse geschiedenis. Met name het deel kort na onze onafhankelijkheid en een deel van ons koloniaal verleden. De lezer zal ongetwijfeld de overeenkomsten herkennen. Ik wil heel duidelijk stellen dat het absoluut geen geschiedenisboek is. Het is een fictie. De accuraatheid van zaken kan dus ook nimmer ter discussie worden gesteld. Daarom heb ik ervoor gekozen om het verlaat te laten afspelen ineen fictief land”, zegt de schrijver.

John is een hoge militaire officier, die voor zichzelf een mooi leven heeft opgebouwd. Samen met zijn vrouw en vierjarige dochter Lisa leeft hij in een paradijs, totdat het kind wordt ontvoerd. John leert de harde les dat hij de consequenties van zijn handelen uit het verleden niet kan ontlopen. Hij komt in zijn zoektocht achter de precieze reden van de ontvoering en wie erachter deze snode daad zit. Lukt het hem uiteindelijk zijn dochtertje terug te halen?

Het boek is geen roman, maar een novelle (short story), legt Hopkinson uit. “Een roman biedt meer ruimte om de achtergrond van de personages uit te diepen en op te bouwen naar een climax. Mijn verhaal is een thriller en houdt je volgens de proeflezers vanaf het begin op het randje van jouw stoel. Het heeft een zeer onvoorspelbare ontknoping. Het is plus minus 13.000 woorden/58 pagina’s.”

Het boek is online te vinden op meer dan 150 platforms waaronder H!p Publishing.nl en Amazon.nl voor € 2,99 en op de Surinaamse markt voor SRD 100,- te verkrijgen via het whatsapp nummer +597 8989545.

[van Starnieuws, 21 juli 2022]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter