blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Hoogste mijnbouwonderscheiding voor Jharap

Paramaribo – Eddy Jharap, de eerste directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., krijgt de Van Waterschoot van der Gracht Penning toegekend. Dit heeft het hoofdbestuur van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap (KNGMG) bekendgemaakt in een persbericht.

eddy_jharap_Detailfoto

Eddy Jharap krijgt vrijdag een prestigieuze onderscheiding. Foto: dWT Archief

De prijs wordt vrijdag uitgereikt in het eendaagse symposium ‘Economische Geologie van Suriname- toekomstige winning van Olie, Goud en Bauxiet’ in Den Haag. Dit is de hoogste onderscheiding in het vakgebied.

“Dit symposium is georganiseerd als kader voor de uitreiking van de Van Waterschoot van der Gracht Penning aan dr. S.E. Jharap, de facto oprichter en eerste directeur van het bedrijf Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. dat hij in 25 jaar opbouwde van eenmansbureau tot een geïntegreerd oliebedrijf met eigen raffinaderij en verkoop dat in 2005, het jaar van zijn aftreden, een aandeel van 8% in het bruto binnenlands product had”, aldus een passage uit het persbericht.

Op het symposium zullen internationale vakgenoten van gedachten wisselen over de exploratie van Suriname ‘s offshore in het licht van de exploratieresultaten van de offshore van het tegenoverliggende deel van West Afrika. Ook zijn er presentaties over de moderne grootschalige goudwinning en de perspectieven van de bauxietwinning.

[uit de Ware Tijd, 14/01/2015]

on 14.01.2015 at 19:00
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter