blog | werkgroep caraïbische letteren

Honderden jongeren gaan wachten met seks

Honderden jongeren zullen bewuster dan ooit wachten met seks. Zij zullen de verleiding tot vroegtijdige seks en seks voor of buiten het huwelijk mijden. Op hun leefstijl, godsdienstig leven zullen ze ernstig letten en hun leeftijdsgenoten motiveren de peer pressure via onder andere de social media te boven te komen.

 

Wait-Until-Marriage1

Van afgelopen dinsdag tot en met donderdag hebben deze christenjongeren toepasselijke lessen over seksualiteit buiten het huwelijk en de gevolgen ervan ontvangen in de Congreshal tijdens de deze jeugdconferentie ‘Seks in the City’.

 

annemieke-hulshof_blijf-en-vermenigvuldigt-u-375x500
In niet mis te verstane woorden heeft gastpreker Ian Cummings uit Trinidad & Tobago, de verschillende aspecten over seksuele immoraliteit en haar geestelijke en medisch-sociale gevolgen behandeld. Aan het einde van de driedaagse conferentie beloven de jongeren dat zij beter erop gaan letten dat zij een liefdesrelatie aangaan met iemand die hun geloofsleven helpt opbouwen. Verder willen zij tienerzwangerschap voorkomen, zodat zij hun carrière niet mislopen. Ook trouwen en later scheiden, omdat men onvoldoende voorbereid is op het huwelijk, is geen welkome zaak.

 

sex-before-marriage

Vervolgens willen de jongeren later hun eigen kinderen niet een verkeerde indruk geven van de relaties tussen man en vrouw. Bovenal leerde Ian Cummings dat vrije seks een plan van de duivel is om hun een zwak geestelijk leven te geven. De conferentie is georganiseerd door de Stichting Jeugdcentrum en Gods Holy Presence Ministry International in samenwerking met Empowerment Tempel International (Trinidad). ‘Wij zijn eigenlijk nu blij, maar zullen blijer worden als de jeugd gehoor geeft aan wat hen hier is geleerd. We hopen minder zwangerschappen te hebben, geen gedwongen huwelijk na een zwangerschap buiten het huwelijk’, zegt Gabrielle Monkou van de Stichting Jeugdcentrum.

[uit Dagblad Suriname,18-09-2015]

 

satan-girl-wallpaper

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter