blog | werkgroep caraïbische letteren

Hommage aan Joseph Sickman Corsen

Op zondagmiddag 22 september organiseert de Palm Music Foundation een hommage aan de Curaçaose dichter-musicus-componist Joseph Sickman Corsen (1853-1911). 

Joseph Sickman Corsen heeft zich in hoofd en hart genesteld van veel Antillianen, niet in de laatste plaats vanwege zijn gedicht Atardi. Als eerste toonde Corsen met dit gedicht aan dat je op een hoog niveau gedichten kan schrijven in het Papiaments. Naast dichter, was Corsen echter ook een bijzonder talentvol musicus en componist. Veel van de composities van Corsen zijn te kenschetsen als unieke muzikale gedichten met een sterk romantische inslag.

Joseph Sickman Corsen
Joseph Sickman Corsen

De Palm Music Foundation heeft alle bewaard gebleven partituren van composities van Joseph Sickman Corsen laten digitaliseren en brengt deze nu uit als muziekbundel. De bijeenkomst in de Paleiskerk in Den Haag is bedoeld als een hommage aan het werk van Corsen, zowel als dichter en als componist.
De virtuoze pianiste Ketevan Sharusmashvili uit Georgië (zie ook de Ketevan website) zal diverse mooie composities van Corsen vertolken. Naast danza’s, walsen en mazurka’s, zal zij ook een paar unieke door Corsen gecomponeerde serenades, nocturnes, een gavotte en zijn pianobewerking van de opera Otello van Verdi uitvoeren. Fred de Haas zal ingaan op Corsen als literair kind van zijn tuijd en dichter op het raakvlak van twee eeuwen. Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en het muzikale werk van Corsen.    

Meer details over de locatie, tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes e.d. kunt u vinden op bijgaande flyer:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter