blog | werkgroep caraïbische letteren

Hommage aan Astrid H. Roemer

Cimaké Foundation organiseert WAS GETEKEND

Een literaire en culturele avond ter ere van schrijver Astrid H. Roemer.

Met o.a. Karin Amatmoekrim, Izaline Calister en Sabrina Starke.

Astrid Roemer

Astrid Roemer. Portret door Nicolaas Porter

Vrijdag 22 mei 2015: 20.30 uur, Compagnietheater Amsterdam

“…In de vuilnishopen van de slavernij, het kolonialisme en de moderne tijd heb ik gezocht naar niet-afbreekbare resten om mijn authenticiteit als Surinaams-Nederlandse vrouw opnieuw te beleven…” (Astrid H. Roemer).

De Surinaams Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer (1947) treedt na tien jaar van zelfverkozen anonimiteit voor het eerst weer in de openbaarheid en gaat deze avond in gesprek met Arjan Peters, literair redacteur van De Volkskrant, over haar schrijversleven, haar oeuvre en vooral haar nieuwste werk.

Roemer - Noorzeeblues

Roemers gedichten uit de bundel NoordZeeBlues zijn speciaal voor deze avond op muziek gezet door Izaline Calister, Sanne Landvreugd, Pablo Nahar en Sabrina Starke.

Een culturele avond met gesprek, gesproken essays en gezongen gedichten door Karin Amatmoekrim, Izaline Calister, Roël Calister, Sabrina Starke en Gloria Wekker.

Izaline Calister

Izaline Calister. Foto © Michiel van Kempen

Deze avond is een onderdeel van het project ‘Hommage aan Astrid H. Roemer’. Dit project vormt de derde aflevering in een drieluik over Caraïbisch-Nederlandse schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst, Nederland. De vorige projecten waren gewijd aan Edgar Cairo en Frank Martinus Arion.

Cindy Kerseborn. Foto © Michiel van Kempen

Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam

Online kaartverkoop www.compagnietheater.nl

Vrijdag 22 mei, 20.30 uur

Toegang € 12,50 |Met korting € 10,00

3 comments to “Hommage aan Astrid H. Roemer”

 • eeuwig zonde (voor mij dan): zo’n avond als hommage aan Astrid Roemer, met allemaal geweldige vrouwen en dan zit ik in een buitenland!!! Wordt er een opname van de avond gemaakt?!
  Heb net opnieuw Roemers Drieling gelezen. Wat een zinnelijke taal, wat een verhaal, wat een boek om langdurig in te verdwijnen.
  groet van een fan (al sinds ‘over de gekte van een vrouw’ – destijds mijn lijfboek)

 • Wat fijn, dat Astrid Roemer weer in de spotlights staat! Ik lees dat een aantal mensen gedichten van haar op muziek hebben gezet. Wat had ik graag hieraan meegedaan. In begin jaren ’80 had ik samen met Vera Goedhart het duo ” Vera Goedhart & Betty Raatgever en traden we regelmatig op met Astrid. Wij hadden uit haar bundel “Noordzee Blues” een aantal van haar gedichten op muziek gezet en hadden daar veel succes mee. Ik ben benieuwd welke nummers nu zijn uitgekozen!
  Met vriendelijke groeten,
  Betty Raatgever (gitarist/zangeres)

 • Leuk dat Noordzeeblues destijds een bron van inspiratie was,
  en ook de inspiratie van de ‘piki-piki band’ die 22 mei 2015 optrad.

  In 2009 verscheen er een CD met 17 destijds nieuwe gedichten van Astrid door de formatie Flower To The People met als titel Omhels Mij. Die CD is nog altijd verkrijgbaar, en fragmenten zijn te beluisteren op o.a. de site van Cimake.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter