blog | werkgroep caraïbische letteren

Hoe duur was de suiker goed ontvangen in Suriname

door Annelies Brinkman

Paramaribo – Op wat lichte teleurstelling na over dat de film niet in Suriname is opgenomen, is de eerste voorstelling van ‘Hoe duur was de suiker’ in Suriname enthousiast ontvangen. Althans, door de genodigden en het publiek dat woensdagavond het geluk of het geld er voor over had op de première in bioscoop TBL aanwezig te zijn.
Of de reacties van het ‘gewone’ publiek ook zo zullen zijn, zal de komende weken moeten blijken als de film voor iedereen te zien is. De Nederlandse regisseur Jean van de Velde, die samen met schrijfster Cynthia McLeod en de actrices Gaite Jansen, Yootha Wong Loi Sing en Genelva Krind aanwezig was op de première, is daarom van plan maandag ook in de zaal te gaan zitten om de reacties te peilen, zo zei hij na afloop.Van de Velde hoopt van harte dat de Surinamers net zoveel van de film gaan houden als hij doet. “Toen ik het boek van Cynthia McLeod vijftien jaar geleden las, was ik er al door geraakt.  Ik hoop dat de ziel van het boek in te film te zien. Ik heb geprobeerd een film te maken waar Suriname trots op is. Ik vertrouw er daarom ook op dat de film in Suriname ook gewaardeerd gaat worden.”

Eddy Wijngaarde, mede oprichter van TBL Cinema, weet niet hoe lang Hoe duur was de suiker zal draaien. Hij verwacht wel dat er veel belangstelling zal zijn, omdat veel Surinamers zich betrokken zullen voelen bij het verhaal.
[uit de Ware Tijd, 05/12/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter