blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Hiphop Museum: collectie van de toekomst?

Tijdens Hiphop Museum vindt er een interessante uitwisseling plaats tussen invloedrijke hiphop deskundigen, artiesten, wetenschappers en conservatoren. Gesprekken worden afgewisseld met optredens van de hiphop en spoken word artiesten Fresku en Babs Gons.

 

hiphop2

Hiphop is een mondiale subcultuur en speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Het Tropenmuseum gaat over wereldculturen, toch maakt hiphop nog geen onderdeel uit van de collectie. Is hiphop de collectie van de toekomst? Zijn hiphopartiesten de filosofen van de toekomst? En hoe kunnen musea hiphop als erfgoed verzamelen?

Locatie: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam
Tijd: 14.30-16.30 uur
Prijs: volwassenen €12,50 (incl. museumentree) | t/m 18 jaar: € 8 (incl. museumentree)

Hiphop Museum wordt georganiseerd door het Research Center for Material Culture – het onderzoeksinstituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde – en in samenwerking met gastprogrammeur Gwen Peroti en Dr. Rivke Jaffe van het Centre for Urban Studies, UvA en De Jonge Akademie.

 

hiphop

Vraagje: zijn hiphopartiesten de filosofen van de toekomst? Zo ja/nee: waarom?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de gesprekken van Hiphop Museum a.s. zondag in het Tropenmuseum. Praat online alvast mee en gebruik de hashtag #hiphopmuseum.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter