blog | werkgroep caraïbische letteren

Het zoeken naar afkomst en etniciteit middels DNA

*** Afgelast vanwege het coronavirus ***

Kom naar de mini Konmakandra “Het zoeken naar afkomst en etniciteit middels DNA” op dinsdag 10 maart 2020 van 13:30 – 17:00 uur in de Mullerzaal van het Nationaal Archief Den Haag!

Het beleid van de stichting Surinaamse Genealogie is erop gericht om veel meer interactie te hebben met de donateurs. Immers de stichting is van, voor en door donateurs.

Naast de Grote Konmakandra in het najaar, die bedoeld is voor donateurs en overige belangstellenden, zullen in 2020 elk kwartaal speciaal – en gratis – voor onze donateurs, mini-Konmakandra’s worden georganiseerd. Hierbij zal, afhankelijk van het onderwerp gekozen worden tussen diverse werkvormen, zoals themamiddagen, workshops, lezingen en cursussen.

De eerste mini-Konmakandra, gepland op dinsdag 10 maart aanstaande, gaat over “het zoeken naar afkomst en etniciteit middels DNA” en wordt verzorgd door twee donateurs Patricia Ringeling en Sila Groeliker.

Waarom is gekozen voor dit thema?

De Konmakandra van 2019 over DNA en Stamboomonderzoek werd bijzonder goed ontvangen. Diverse donateurs zijn geïnspireerd om een DNA-test uit te laten voeren. En diegenen die al een test hebben uitgevoerd, zijn op zoek naar praktische tips en achtergrondinformatie over wat je met de resultaten kunt doen en vooral hoe het resultaat past in genealogisch onderzoek.  Deze mini-Konmakandra is een vervolg op de grote Konmakandra, waarin we dieper ingaan op het onderwerp en een aantal veel gebruikte technieken behandelen om de gaten in je archievenonderzoek aan te vullen en gerichter verder te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan technieken, zoals het erven van Chromosomen, het interpreteren van kleine en grote Matches, Gedeelde Matches en CentiMorgans. De voorbeelden die Patricia en Sila behandelen zijn zeker toegespitst op de Surinaamse praktijk en op onderwerpen die u als donateur behandeld wilt zien.

Let op: Er zijn maximaal 70 plaatsen beschikbaar in de Mullerzaal, dus meldt u zich van tevoren, liefst tot 14 februari aan via het emailadres donateursbijeenkomsten@surinaamsegenealogie.nl. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Wij zien uit naar uw komst.

Het bestuur van de Stichting voor Surinaamse Genealogie

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter