blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Het voelde als een bevrijding’

Vorig jaar werd actrice Imanuelle Grives op festival Tomorrowland gearresteerd wegens drugsbezit en drugshandel. Ter voorbereiding op een rol, beweerde haar advocaat. In werkelijkheid was er veel meer aan de hand.
door Robert Vuijsje

Op de avond van maandag 22 juli werd Imanuelle Grives in de gevangenis van Antwerpen bezocht door de aan haar toegewezen Belgische advocaat. Hij vertelde ‘dat het in de media was ontploft’.
En toen?
‘Ik stortte in. Met die mogelijkheid had ik niet eens rekening gehouden. Ik dacht: daar ben ik niet bekend genoeg voor, wie is er nu in mij geïnteresseerd? Dat had ik mooi mis. Het was wereldnieuws, tot in Amerika aan toe. Ik dacht: Ima, dat heb je mooi voor elkaar, idioot die je bent.’

Een dag eerder was Imanuelle Grives aangehouden op het Belgische muziekfestival Tomorrowland, wegens drugsbezit en drugshandel. Daarvoor heeft ze nu 52 dagen vastgezeten in België.
Lees het uitgebreide interview in de Volkskrant, 18 februari 2020

Ingezonden brief n.a.v. het interview, de Volkskrant, 19 februari 2020:

Apologie / In de krant van 19 februari krijgt actrice Imanuelle Grives alle ruimte om zich te verontschuldigen voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid drugs en het verhandelen daarvan bij het festival Tomorrowland in België. In een apologie die vier krantenpagina’s in beslag neemt, krijgt ze alle kansen om zich te portretteren als een onnozel fuifnummer, dat er door een gemene Vlaamse madame is ingeluisd. Ze zou slechts bezig zijn geweest om zich, naar blijkt met succes, in te leven op een filmrol als drugsdealer. Dat deed ze immers zo overtuigend, dat ze in België tot twee jaar cel werd veroordeeld.

Robert Vuijsje

Het enige waar ze in het vraaggesprek wat mee zit, is dat sommigen hardliners nu denken dat ze inderdaad een ordinaire drugsdealer is en dus niet deugt. Dat is ongunstig voor haar imago en haar carrière op het witte doek. Tot die groep van hardliners behoort de auteur van het artikel zeker niet. Alles wat de gevallen actrice naar voren brengt, wordt door hem in het artikel voor zoete koek geslikt. En dat is niet vreemd, want de journalist in kwestie behoort, naar hij zelf in het vraaggesprek meedeelt, tot de intimi van de actrice.
Hein Meijers, Rotterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter