blog | werkgroep caraïbische letteren

Het schrijven is onontkoombaar

door Elly Woltjes

Radna Fabias (1983) is geboren en getogen op de Nederlandse Antillen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en won in 2016 de poëzieprijs van de stad Oostende. In 2018 werd ze bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor haar debuutbundel Habitus.  Januari 2019 won ze de Awater Poëzieprijs en werd haar bundel Habitus genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2019.  

Radna Fabias_/ © Wouter le Duc /de Arbeiderspers

Virginie Platteau schrijft in de Poëziekrant: Een vitaal, beheerst baldadig, volstrekt eigenzinnig, onontkoombaar debuut dat blaakt van de scheppende energie.’ Eric van Loo van Meander heeft het over ‘een poëtische dijkdoorbraak’.
Toen ik de bundel de eerste keer doorbladerde viel me de diversiteit van de vormen, het spelen met vorm op. Dat maakte me nieuwsgierig en ik heb met veel bewogenheid je poëziebundel gelezen. Heb je de vormen en het uiterlijk van de bundel helemaal zelf kunnen bepalen?
Ja. Niemand hield mijn pen vast. Mijn redacteur is geweldig en belachelijk goed in het plaatsen van slimme vraagtekens in manuscripten, maar hij zat niet aan mijn vormspel.

Lees hier verder op de website Meander Magazine, 28 februari 2019.

 

on 03.03.2019 at 9:00
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter