blog | werkgroep caraïbische letteren

Het sausje van de slijpsteen

door Lezeres des Vaderlands  

NRC Handelsblad beschouwt zichzelf als de krant voor de well-to-do en weldenkende Nederlanders: de liberale, academisch geschoolde, maatschappelijk succesvolle lezers. Mensen dus die de ruimte voor, maar daarmee ook de plicht tot, reflectie en nuance hebben.

exotisme

[…]

lees verder op: lezeres des vaderlands, 10 januari 2016.

slavin bij de arabieren

screenshot_112

4 comments to “Het sausje van de slijpsteen”

 • Ik kan me niet herinneren u toestemming te hebben gegeven integraal mijn stuk over te mogen nemen. Nu het toch al gebeurd is: graag in de header duidelijk maken dat dit niet een stuk van uw hand is. En een hele duidelijke verwijzing naar mijn WordPress-site.

  • @ Lezeres des Vaderlands / Zie onze ‘disclaimer’ voor ons handelen; dank voor de instemming om het stuk te kunnen opnemen – een link naar de website is aangebracht; wij van onze kant maken voor deze keer een uitzondering om een ‘anoniem’ stuk op te nemen, daar wij de voorkeur geven aan transparantie. Aart G. Broek

   • Geachte heer Broek,

    Een aantal zaken:

    1. In uw disclaimer zegt u dat het niet altijd lukt contact op te nemen met auteurs. U heeft echter geen enkele poging gedaan contact met mij op te nemen, terwijl ik op Twitter en Facebook zit;
    2. Ik zie niet in waarom een non-profit website niet al direct en uit zichzelf kan linken naar de bron, waarom moet ik daarom vragen? Dat is een zeer onheuse omgang met de content door derden gecreëerd;
    3. Nu u besloten heeft mij de maat nemen over mijn anonimiteit heb ik mij bedacht: graag dit stuk direct van uw website verwijderen. Ik mag dan anoniem zijn, ik schrijf wel al mijn stukken zelf en vermeld keurig de bronnen waar ik naar verwijs. U bent met dit rare redactiebeleid van alles maar copy-pasten zónder te linken degene die volstrekt ontransparant werkt. Dacht u nu werkelijk mij “een gunst” te bewijzen door een uitzondering te maken en traffic naar uw website te trekken zonder eerlijk te delen waar u het zelf vandaan heeft? Kom nou.
    4. Is deze website niet voor een groot deel in handen van wetenschappers? Die leren toch wel iets anders over intellectueel eigendom, dacht ik zo? Nu ja.

    Kortom: graag per ommegaande mijn stuk van uw website verwijderen. Veel dank voor de medewerking.

    • @ Lezeres des Vaderlands / Je stuk is van onze website verwijderd, resten nog enkele regels (citaatrecht) en de link; enkele extra illustraties naar mijn keuze toegevoegd. Aart G. Broek

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter