blog | werkgroep caraïbische letteren

Het Open Boek van Alma Roberts – Estheticienne, onderneemster

door Chandra van Binnendijk

Wat ligt er momenteel naast uw bed?

Mijn trouwbijbel, het Leerboek voor de Kosmetiek van Wieny Wanrooy Ogterop, en een boek over cosmetische camouflage en cosmetische littekenbehandeling.

Welk boek neemt u mee naar een onbewoond eiland?

Alle boeken van Harold Robbins. Die heb ik vroeger altijd verslonden. Ze waren voor die tijd een beetje gewaagd en dat vond ik leuk – niet van dat stijve geschrijf. Ik had er altijd eentje in mijn tas.

Met welke schrijver zou u een avondje uit willen?

Met Boris Pasternak. Omdat ik helemaal gek met van de verfilming van zijn boek Dr. Zhivago. Ik heb zelfs mijn oudste zoon vernoemd naar de hoofdrolspeler: Omar Sharif.

Hoe komt u aan vers leesvoer?

Meestal krijg ik dat van klanten. Wanneer zij iets interessants hebben gelezen, kopiëren ze dat soms zelfs voor me. Zo kreeg ik pas nog De prijs van de bruid van de Nigeriaanse schrijfster Buchi Emecheta. Het gaat over de liefde van een Afrikaans meisje voor een dorpsonderwijzer die inbreuk maakt op de heersende tradities.

Wat is uw favoriete leeshouding of –plek?

In bed. Met kussens in mijn rug en met goed licht. Maar dan moet ik niet vermoeid zijn, want dan denk je dat je leest…

Welk uitgeleend boek moet u nog steeds terugkrijgen?

Zoveel… De boeken van Louise Hay bijvoorbeeld ben ik allemaal kwijtgeraakt. In mijn enthousiasme om de inhoud ervan met anderen te delen, legde ik ze hier, in mijn salon bij Jomi Cosmetics. Ik weet niet meer wie wat geleend heeft, maar ik heb ze nooit meer teruggekregen.

Welk boek hoort eigenlijk niet thuis in uw boekenkast?

Het grote conflict tussen Christus en Satan, Historische perspectieven. Ik kreeg dat ooit cadeau. Maar het is een boek dat niet bij mij hoort.

Welk boek heeft diepe invloed op uw leven gehad?

Dat zijn vooral spirituele boeken, ik ben niet meer zo geïnteresseerd in gewone romans. Met name Een Blik in het Hiernamaals van Jozef Rulof en De kracht van engelen van Doreen Virtue hebben indruk op me gemaakt. Rulof is een medium dat schrijft over hogere bestaansvormen na de lichamelijke dood en Virtue heeft het over beschermengelen als helende krachten voor lichaam en geest.

Welk boek heeft u nooit uitgelezen?

De Kleine Dokter van de Zwitserse homeopaat en fytotherapeut, dr. Alfred Vogel. Hij heeft zijn enorme kennis van natuurlijke totaalgeneeswijzen neergelegd in dit standaardwerk. Er staat zoveel in dat je er nooit klaar mee bent.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter