blog | werkgroep caraïbische letteren

Het Nelson Mandela Festival

Op zondag 28 juni zal het Nelson Mandela festival in Rotterdam plaatsvinden.
De bekende schrijver & dichter Quito Nicolaas zal op deze dag optreden. Eerst zal hij als Keynote speaker in de VIP-room e.e.a. vertellen over de Ubuntu filosofie en deze vertalen naar de Rotterdamse situatie. De andere sprekers op deze middag zijn: Dagmar Oudshoorn (Deelgemeente Feijenoord), Frits Strietman (Vzt. NMF Kinderfonds) en Sandra Saakasjvili Roelofs (First lady Georgie). Later op de middag zal hij als dichter optreden en tal van Caribische gedichten voordragen.

Plein van de Solidariteit 2009!

Programma in de Solidariteitstent:

Presentatie: Sander de Kramer

13.30 – 14:00 uur – NECO NOVELLAS ACOUSTIC! Openingsconcert
Neco Novellas Acoustic: een vurig en intiem concert van de drie broers Novellas, uit Mozambique. Een unieke dialoog tussen pop, rock, jazz, reggae en afrobeat.

14.10 – 14.50 uur – Kunt U mij 60 Hamers en 12 Naaimachines sturen?
Filmvertoning en nagesprek. Een Film van Lily van den Bergh. Na de film een gesprek met Marleen van Duijnhoven, Directeur van Gered Gereedschap.

15.00 – 15.30 uur – Bantu Continua Uhuru Consciousness, concert
Een nieuw Zuid-Afrikaans geluid en een andere kijk op de wereld. BCUC laat trotse Afrikaanse traditie en Soweto als symbool voor revolutie herleven.

15.40 – 16.15 uur – Poëzie voor een betere wereld!
Voordracht van o.a. Quito Nicolaas (Aruba) en Paul Middellijn (Suriname).

16.20 – 16.45 uur – La défense de la solidarité, lezing
Door Babah Tarawally, regiomedewerker Afrika bij Free Voice. Free Voice is een mediaorganisatie die onafhankelijke media ondersteunt in ontwikkelingslanden.

16.50 – 17.35 uur – De Hoop van Afrika, debat
Column van Vamba Omar Sherif. Presentator Sander de Kramer gaat in gesprek met o.a. Vamba Omar Sherif, Babah Tarawally en de ambassadeur van Uganda. Is er nog hoop voor Afrika?

17.40 – 18.15 uur – Basiani (Georgië), concert
Basiani ontstond in 2000 om de traditionele gezangen van Georgië te laten heropleven, het mythische land waar Jason en zijn Arganuten op zoek waren naar het Gulden Vlies. Basiani is op het Ortel Nelson Mandela Festival samen met Sandra Roelofs, First lady van Georgië.

18.25 – 19.00 uur – Andro Biswane’s Eclect-E Project! Afsluitingsconcert
De Surinaamse gitarist en componist Andro Biswane is een bijzonder nieuw project gestart: Eclect–E. Het is een muzikale ontmoeting tussen India en Afrika: eentje waarbij jazz, funk, ambient, lounge, West-Afrikaanse ritmes zich mengen met Indiase raga’s en dans.

Meer informatie: http://www.nmf.nl/
Juan Heinsohn Huala, Tel. 06 43 44 39 83 ~ j.heinsohn@nelsonmandelafestival.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter