blog | werkgroep caraïbische letteren

Het leven van een literair agente

Ik ben Dorine Holman, ik ben literair agent van een aantal schrijvers die zowel nationaal als internationaal bekend zijn. Denk hierbij aan Frank Westerman, Christine Otten, nu natuurlijk heel erg in de picture met We hadden liefde, we hadden wapens, Judith Koelemeijer, Jaap Scholten en nog een hele trits die ik nu natuurlijk tekortdoe door ze niet te noemen. Daar doe ik een hele hoop voor.

Wat doet een literair agent precies?

Ja, er is eigenlijk een aantal verschillende literair agenten. Wat ik doe, ik doe vooral de marketing en de communicatie voor een auteur en zijn of haar betreffende boek. Er zijn ook literair agenten die rechten doen, dus een manuscript verkopen aan uitgeverijen of vertalingen verkopen of filmrechten, dat is wat ik niet doe. Dus wat ik doe is vooral proberen auteurs te laten optreden bij festivals, boekhandels, bibliotheken, nou, waar dan ook, mediadingen natuurlijk, om zo veel bekendheid te krijgen en dat doe ik altijd in overleg met de uitgeverij.

 

Lees hier verder op www.pumbo.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter