blog | werkgroep caraïbische letteren

Het Kasikasima gebergte

door Leendert Callender

Als een dronken poëet stap ik uit het wankele bootje het regenwoud in. Mijn weg is een grote reis. Ik ben op zoek naar de berg met de 12 toppen diep in het zuiden van Suriname langs de grens met Brazilië.

Kasikasima

Ik vecht, ik rust, maak een tussenstop en neem de tijd. Als een visioen duikt daar plotseling op, de oerwoudreus het Kasikasima gebergte met de 12 toppen. Ik herken meteen de top van liefde & voortplanting, ik zie de top van geboorte, ook herken ik de top van eten & drinken, de top van liefde & plezier lacht mij toe, Hé, wacht eens,de toppen van verzorgen & opvoeden en de toppen van liefhebben en loslaten blijken ook aanwezig. En als laatste rijst op de top, dood & wedergeboorte, in de wereld van plezier & verdriet; het Kasikasima gebergte om te genieten.

 

[van Facebook, Surinaamse Natuur, Marrons & Indianen]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter